Dag 2 Ghislenghien-Les Bons Villers 61,7km

Na een goeie nachtrust werden we om 4u30 gewekt. De start was voorzien om 6u stipt want de wandelden voor het eerst een etappe boven de 60km. Na het opruimen van onze matrassen en vullen van onze bagage was een lekker ontbijt voorzien. We waren klaar om een zwerftocht van 61,7 km te maken door de provincie Henegouwen naar Les Bons Villers (Gosselies).

Door landbouwgebied wandelden we langs dorpjes als Gibecq, Gondregnies, Horrues naar Braine-le- Comte.

IMAG0014 IMAG0015

IMAG0016 IMAG0017

We dwarsten Braine-le-Comte volledig. Ik herinner mij dit stadje van mijn avontuur in 2005 in Paris-Tubize. Bij het verlaten van Braine-le-Comte werden we via een mooie natuurweg door een bos geleid. Bij het verlaten van het bos is de middagrust voorzien op de parking van café Torine. De mesen van het Rode Kruis entertainen er ons verkleed als hippies.

IMAG0019 IMAG0020

Onmiddelijk na de soep gingen we door het “bois de la Houssiére” naar Ronquieres, waar we langs het hellend vlak liepen.

IMAG0021 IMAG0022

Na Ronquières wandelden we langs het oude kanaal met zijn veel oude sluizen. Jammer genoeg werden in dit mooie stuk ook de hemelsluizen volledig opengedraaid en hadden we een stevige stortbui te verwerken. We dwarsten het kanaal en liepen via een natuurpad heerlijk mooi langs de Samme naar Arquennes.

IMAG0023 IMAG0024

IMAG0026

IMAG0028

Na Arquennes gaat het langs de “Rau de Russignies” naar Rosseignies (Obaix), waar we verwelkomd worden door Michel Defrenne, organisator van Paris Tubize. Van hieruit gingen we naar Odoumont en verder in een lichtgolvend boerenlandschap naar Frasnes-Les-Gosselies, onze 2de overnachtingsplaats in Les Bons Villers.

De zaal was niet zo ruim als de dag ervoor. We vinden toch een plaatsje en na het opblazen van de matrassen en het nemen van een douche, kan ik het einde van de tijdrit in de Tour de france meepikken in de cafetaria.

Wat later komt Franco ook terug. Alles was voor haar ook vlot verlopen, dus konden we ons opmaken voor een goeie nachtrust. Ik ging nog eerst eens langs bij het Rode Kruis want mijn grote teen lijkt niet volledig in orde. Ze gaven mij een ontstekkingsremend zalfje.