Dag 4 Profondeville-Masborg 63,7km 28/07/2008

Om 4u30 werden we gewekt. Na een goeie nachtrust staan we klaar rond 6 uur met een bang hart en een niet volledig herstelde teen om te vertrekken in een regenachtig Profondeville voor de koninginnerit van 63,7km. 

We verkenden eerst Profondeville en kwamen langs de Maas. Die volgden we tot bij de sluizen waar we de Maas overstaken. Om bij Mont de eerste klim aan te vatten. We bereikten de parking van het ziekenhuis en ook als snel de door Odette en Franco opgetrokken controle.

Van hieruit volgde een tocht van 11,6km richting Spontin. We dwarsten op een golvend parcours bois d’Anwai. De valleien lagen er mistig bij.

IMAG0040 IMAG0041

IMAG0042 IMAG0043

Bij een tunneltje (zie bovenstaande foto) liep het parcours door de tunnel. Bij het verlaten lag een stevige beklimming (Alpe d’huez voor de wandelaars) voor onze neus. Zigzaggend beklommen we deze helling.

IMAG0044

IMAG0045 IMAG0046

Na Alpe d’huez volgde een adembenemend mooi parcours. Geen meter vlak door bois des Loges naar de vallei van de rivier de Bocq.

IMAG0049 IMAG0052

IMAG0056

Door de vallei van de Bocq kwamen we aan in Spontin, het exacte centrum van de waalse regio met een kasteel uit de 12de eeuw. Ik had er grote honger en Franco verzag me er dan ook van wat extra chocoladekoeken na een bezoek aan een bakkerij.

IMAG0058 IMAG0059

We trokken verder over een afstand van 17,4km door een golvend landschap. Door kleine dorpjes als Sovet, Fayi en Corbion bereikten we de middagpauze in de voetbalkantine van Chevetogne. Tijd voor soep en een boterham, maar ook om mijn teen te laten verzorgen.

IMAG0060

Na het eten klommen we langs de abdij van Chevetogne naar Mont Gauthier. Hier waren Odette en Franco weer op post om ons van spijs en drank te voorzien. We trokken door het bos.

IMAG0061

We wandelden over de rivier “Le Vachau” en door het bois de St Remy naar Havrenne, waar we halfweg onze tocht waren, nl 210,7km ver. Van hieruit wandelden we over verharde wegen naar On. Waar de controle was opgetrokken bij de rivier de Wamme.

IMAG0062 IMAG0063

Vanuit On klommen we door bois d’On naar Ambly. De kilometers en de opeenvolging van kilimmen begonnen serieus te wegen. In Ambly was Franco en haar compagnon daar terug om ons te steunen in onze laatste kilometers naar Masbourg.

IMAG0064

 De laatste 5 kilometer liepen over een golvend parcours en eindigden met een zeer pittige afdaling naar zaal  in Masbourg.

IMAG0066

Moe maar voldaan zochtten we plaats in de zeer kleine zaal. Ik liet mijn teen nazien en Franco arriveerde zeer laat. De groep wandelaars was zodanig gerekt bij de laatste controle dat ze tot 8 uur ’s avonds op de controle moest blijven. Uiteindelijk vielen we beiden, na het avondmaal, doodmoe na deze zware dag op onze matras in slaap.