Dag 7 Bettendorf-Helenenberg 44km 31/07/2008

De organisatie had voor dag 7 een volledig nieuw parcours uitgetekend en men had aangekondigd dat het een pittige dag ging worden.

Direct na start staken we de Sure over en volgden we die tot in Moestroff. Hier beklommen we de Gaalgebierg en door het bos “Jongebüesch”, langs Hessemillen liepen we naar de controle in Eppeldorf van Odette en Franco.

foto 111

De omgeving is prachtig en de mooie vergezichten werden compleet gemaakt door een peleton luchtballonnen die voorbijschoven. Idyllische plaatjes. Maar het parcours bleef klimmen na de controle. We beklommen de Hossebierg. Boven doken we het bos in en langs het riviertje Haupeschbaach wandelden we naar Beaufort. Wanneer we het bos verlieten stonden we oog in oog met de controle aan het mooie kasteel van Beaufort.

foto116 foto117

Vanaf het kasteel doken we de natuur in van het gebied “Klein-Zwitserland. We zouden dit gebied volgen tot in Echternach. Een prachtig stuk, de natuur is er buitengewoon. De beboste heuvels en de grillig gevormde rotsformaties bieden een prachtig landschap aan. We verlieten het pad van de Mullerthal even, maar werden via een alternatieve klim weer op het pad gezet en bereiken de controle in Berdorf.

 foto118 foto121

foto122 foto124

foto131 foto136

Van hieruit gaat het verder door de prachtige natuur met zijn typische rotsformaties zoals het Amphitheater, de Perekop, de Malakoph,…Uiteindelijk volgt een zeer pittige afdaling met een mooi panoramisch zicht over de stad Echternach en haar kathedraal. Mijn teen en mijn opspelend scheenbeen zorgen ervoor dat deze afdaling lang in mijn geheugen zal blijven. Maar uiteindelijk bereikten we de middagpauze onder de brug, langs de Sure.

IMAG0138

Direct na de middagpauze gingen we over de brug en bereikten we Duitsland en Echternachbrücke. Direct na de brug links en direct stevig klimmen was de boodschap. Boven wat op en neer door het bos. Uiteindelijk kwamen we op een grote weg die we in stijgende lijn even volgden. Plots rechts af het bos in. Een nieuw stuk gelijkend op Klein Zwitserland bracht ons door de Teufelschlucht naar de waterval in Irrel. Een zeer mooi maar zwaar stuk. Rots op, rots af, trap op, trap af, klim- en daalwerk, al deze ingredienten begeleidden ons naar de controle in Irrel. Odette en Franco deden er op deze zeer mooie plaats dienst. Ze konden meegenieten van deze natuurpracht.

IMAG0139 IMAG0140

IMAG0141 IMAG0143

IMAG0147

Na de controle volgen we een tijdje de Prüm rivier. Na het verlaten van het water kriegen we enkele opklimmende bospaden. Via enkele open stukken in de loodzware zon bereikten we de controle in Eisenach. Nog 3.5km.

Nog eventjes langs en door een bos en we bereikten de ruime sportzaal van het Don Bosco instituut in Helenenberg. De loodzware voorlaatste dag zat er op. Tijd om uit te rusten voor de laatste etappe. Franco genoot ook van deze zeer mooie dag. Ze had wat tijd gehad om Echternach te bezoeken en had genoten van de natuurpracht op haar laatste controle. Na het heerlijk avondbuffet vielen we beiden doodmoe als een blok in slaap.