Dag 8 Helenenberg-Neumagen/Dhron 48,3km 01/08/2008

 

De laatste etappe is er nog één van 48,3 kilometer. Na een goeie nachtrust trokken we ons weer op gang. Er werd zeer snel gestart, blijkbaar wilde iedereen er snel van af zijn.

We liepen over rustige wegen naar Welschbillig. Hierna volgt gans de voormiddag een mooi bosrijk parcours. We liepen door de Kyll vallei en dat bezorgde ons mooie panorama’s, maar ook stevig klim- en daalwerk.

IMAG0148 IMAG0149

IMAG0151 IMAG0153

Eénmaal over de Kyll gaan we door het Ehranger Wald en langs en deels over de Muhlenberg. Het volgende bos, Frohnmaldbos, bracht ons naar Naurath. Waar de middagpauze was maar waar de organisatoren ons ook trakteerden in het café van de plaatselijk brouwerij op een gratis drink Ik genoot er van een typische “Weisenbier”. Franco bleef trouw aan haar wit wijntje.

IMAG0156 IMAG0157

Na de middagpauze bereikten we na een kleine bosdoorsteek al snel Hetzerath. Van hieruit wandelden we over verharde wegen naar Rivenich. Hier begon de laatste zware klim dwars door de wijnvelden. Boven hadden Odette en Franco hun laatste controle geposteerd. Nog 10km naar de wijnboer en de aankomst.

IMAG0158

Wat volgde was een zeer mooi stuk. De organisatoren lieten ons de Moezelvallei in al zijn pracht zien. Prachtige vergezichten op de dorpjes Piesport, Dhron, Neumagen… Uiteindelijk daalden we af (jammer voor mijn teen en scheenbeen…) naar de Moezel. We dwarsten de Moezel en bereikten moe maar voldaan het dorpje Dhron en onze aankomst bij de wijnboer Michael Stadtfeld. We wachten er iedereen op… Alle deelnemers maar ook alle medewerkers. Opvallend hoeveel emotie zo’n tocht te weeg brengt bij de aankomst. Doodvreemde mensen voor de tocht zijn nu echte vrienden geworden en vallen elkaar huilend in de armen. Een prachtig schouwspel vol emoties.

IMAG0162 IMAG0164

IMAG0165 IMAG0166

IMAG0167 IMAG0168

 

Na de emoties en het wegspoelen van de emoties bij de wijnboer bieden de wandelaars een geschenk aan, aan het Moezelteam (verzamelnaam voor alle medewerkers). Vervolgens wandelden we allen samen de laatste 2,3km naar de Sporthalle van  Neumagen, waar we de laatste nacht doorbrachten.

IMAG0169

Na de douche en alles klaarmaken van bedden en matrassen brak een volksfeest los in de feestzaal van het dorp Neumagen. De burgemeester, wijnprinses, wijnkoninging en de organisatie zorgen voor een onvergetelijk feest met een imposant buffet (zowel warm als koud) aangeboden door het stadsbestuur van Dhron. Om gans het verhaal van het feest te weten raad ik jullie aan ook eens aan de tocht deel te nemen, dan ben je ook getuige van de verrijzenis van alle moegestreden wandelaars.

IMAG0170 IMAG0171

IMAG0172 IMAG0173

De volgende morgen kwamen we allen na het ontbijt met de bus terug naar Vichte. Een zeer mooi en onvergetelijk avontuur zat er op. Voor ons beiden was het reuze meegevallen en mag dan ook de organisatoren niet vergeten te bedanken voor dit wandelfestijn. Jullie organisatie was af en misschien tot binnen 2 jaar…

IMAG0174

2 gedachten over “Dag 8 Helenenberg-Neumagen/Dhron 48,3km 01/08/2008

  1. jullie hebben dat blijkbaar goed gedaan ondanks de tegenslag(teen) hebt je de eindmeet gehaald.Ge zijt een doorbijter.Prachtig verslag ,hopelijk volgen er ook nog foto,s van de laaste dagen.Groetjes marleen en marc.

    Like

  2. Zowel de prestatie als het verslag verdienen een dikke proficiat. Een mooi maar lastig avontuur en vooral door het vele klimwerk blijken de kilometers extra zwaar te wegen. Sportieve groeten, Franky.

    Like

Reacties zijn gesloten.