Gaverbeektochten Waregem 24/08/2008

Zaterdagavond was na het wandelen nog een etentje gepland met vrienden. Wat later dan verwacht bereikten we ons bed. Zondagmorgen kwamen we dan ook niet vroeg uit de bedstee. We waren te laat voor Ronse, dus kozen we voor een tocht in West-Vlaanderen. Wevelgem (waren we vorig week-end), Egem (na ons nare ervaring bij de spartastappers op de Skobiaktocht) en Oostnieuwkerke (niet onze favoriete streek) vielen af. Dus bleef er alleen de Gaverbeektochten in Waregem over, ingericht door een voor ons onbekende club het Wandelend Paard.

De inschrijvingszaal lag in de imposante omgeving van het gemeentehuis, de bibliotheek en het zwembad in het centrum van Waregem. Toch waren we na de start vrij snel uit het centrum. Enkele leuke paadjes in woonwijken brachten ons op een lange rechte weg. We kwamen langs het depot van TNT waar ik dagelijks mee bel. Nu weet ik ook waar ze zitten. We liepen verder over verharde wegen langs de parking van de autosnelweg naar de Kruishoutemseweg. Van hieruit ging het naar de controle na een kleine 8km op de Karmel, in een lokaal langs de autosnelweg.

 

Na de koffie vertrokken we hier voor een lus van een zevental kilometer. We dwarsten de autosnelweg en liepen tussen een golfterrein verder. Rustige verharde wegen (Schaagstraat, Wandelstraat,…) brachten ons op de grens met Nokere. De terugweg bracht ons langs en over de autosnelweg terug naar de controle op de Karmel.

IMAG0065 IMAG0066

De start van het derde deel viel samen met het openzetten van de hemelsluizen. Met de paraplu in de hand kwamen we langs het herstelcentrum de Karmelberg en beklommen we het bergje. Na de Karmeldreef staken we nogmaals de autosnelweg over om via een woonwijk het Bloso paardencentrum te bereiken. We dwarsten het centrum en kwamen bij de hippodroom waar men alles klaar aan het maken is voor de grote Waregem Koerse van de komende weken. Langs de Hippodroom liepen we terug naar het centrum. In het centrum werden we door het park van Baron Casier gestuurd. We verlieten het mooie park en liepen via enkele centrumstraten naar het station. Langs het stationsgebouw en vervolgens kris kras door het centrum kwamen we terug naar de omgeving van het Regenboogstadion en de aankomst. De club het wandelend paard had ons een rustige, bijna volledig verharde tocht aangeboden. We hadden op wat meer gehoopt maar we waren weer een ervaring rijker….

IMAG0068

IMAG0072 IMAG0074

IMAG0071

 

 

Een gedachte over “Gaverbeektochten Waregem 24/08/2008

Reacties zijn gesloten.