50km Land van Rhode Deliriumtocht te Melle 27/09/2008

De 50km van het land van Rhode stond al enkele jaren op ons verlanglijstje, maar steeds belette ons iets om deel te nemen aan deze tocht. Daarom hadden we dit jaar de datum geblokkeerd en waren we resoluut van plan om op zaterdag 27/09/208 naar Melle te gaan.

De heenreis verliep nogal chaotisch. Ik nam op de R4 de verkeerde afslag en kwam in Zwijnaarde en Merelbeke terecht. Na grondig zoekwerk en tijdverlies vonden we de Brusselsesteenweg te Melle. Bleek dat die open lag en er een wegomlegging moest gevolgd worden. Uiteindelijk bereikten we veel later dan verwacht de startzaal. Snel ingeschreven, een koek gegeten en op pad voor 52 kilometer.

We verlieten het impossante college, dwarsten de weg en werden via onverharde paden op pad gestuurd. Het was wat zoeken naar de pijlen in het halfdonker, maar al snel bereikten we de eerste natuurpaden, die ons heel mooi langs een mooi kasteel leidden. We trokken verder over rustige wegen richt Gontrode. Het was fris en de nevelslierten in de velden en de opkomende zon zorgden voor mooie plaatjes. We rondden over kleine wegen het dorp Gontrode en werden via hoofdzakelijk aardewegen (veel Gr-paden) op pad gezet naar de eerste controle in de basisschool in Lemberge. Waar een lekkere rijsttaart ons krachten bezorgde.

IMAG0002

IMAG0003

Na de eerste controle gingen we direct met de 50km alleen op pad. We liepen richting Landskouter over rustige wegen. Net voor de centrum werden we de natuur ingestuurd en prachtige natuurpaden brachtten ons richting Moortsele. Een kort intermezzo van verharde wegen zette ons af aan de Bunkerroute die ons over heerlijke veldwegels stuurde. Snel bereikten we het pad langs de Meulebeekom, die ons prachtig afzette aan de kerk van Moortsele. Dit pad langs een riviertje deed ons even in de Ardennen wanen. In Moortsele bied de parcoursbouwer ons nog een ommetje aan door de maisvelden om uiteindelijk de controle in een villawijk van Moortsele te bereiken.

IMAG0005

IMAG0006

IMAG0008

IMAG0010

IMAG0012 IMAG0013

IMAG0017

Na de controle in Moortsele verkenden we even het dorp en bereikten we een volgend prachtige natuurzone een overstromingsbekken tussen de Molenbeek en de Kerkesbeek. Enig mooi stuurde de parcoursbouwer ons door dit natuurdomein. Een geimprovisserd pad langs de spoorlijn bracht ons dieper in het domein en prachtige natuurpaden lieten ons genieten. Na dit parelstukje leidden rustige wegen ons naar een pad boven op een kam. Mooie vergezichten en een leuk pad zetten ons af in het centrum van Munte en bij de controle Sint-Elooi. We waren 22 kilometer ver, tijd voor een eerste degelijke rustpauze.

IMAG0018

IMAG0019

IMAG0020 IMAG0023

IMAG0022

IMAG0024

IMAG0025 IMAG0026

Na de controle in Munte brachten hoofdzakelijk onverharde wegen ons richting Baaigem. Net voor het dorp werden we via een pad langs een bunker en een gerestaureerde molen naar een kinderboerderij in Makegem gestuurd, waar de vierde controle was opgetrokken. We werden er een heerlijke pannekoek aangeboden door de organisatie. Op het terras in de zon genoten we van onze koffie en pannekoek. Het was er zalig vertoeven. We wilden er eigenlijk nog wat blijven zitten, maar we moesten verder.

IMAG0027

IMAG0029

IMAG0032

Na de controle brachten onverharde paden ons enig mooi terug naar het kammetje. Verharde rustige wegen zetten ons af aan de Makkegemse bossen. Een oude bekende, Ivan uit Rekkem was ons komen vervoegen. Terwijl we wandelervaringen uitwisselden, dwarsten we enig mooi het bos. Dat we even verlieten voor de volgende controle in de Bosstraat in Munte.

IMAG0033

IMAG0034 IMAG0038

Na de korte controle namen de Makegemse bossen het weer over. Het bleef genieten en langs de Edelaredries bereikten we de volgende controle in Cafe de Linde naast de eigenaardige kerk van Bottelare. We lieten Ivan gaan en namen er een uitgebreide rustpauze. Nog 13,4 kilometer.

IMAG0042 IMAG0043

IMAG0044

Na onze rustpauze bracht een kerkwegel ons uit Bottelare. De natuurpaden namen weer over en leidden ons naar het Gentbos. Het volgende meesterstukje dat we enig mooi dwarsten. Na het bos liepen we over een fietspad tussen de bomen n
aar de controle in Lemberge. Tijd voor een belegd broodje in de zon op de speelplaats van de school. Nog 6.9 kilometer.

IMAG0045

IMAG0046 IMAG0048

IMAG0049 IMAG0053

IMAG0054

IMAG0055

Natuurwegen waren de basisingredient van de terugtocht naar Gontrode.

IMAG0057

IMAG0058

We dwarsten nu wel het centrum en liepen onder de E40 en langs de spoorweg terug naar Melle. Als we ons opmaakten voor het bezoek aan de brouwerij, werden we nog getrakteerd op een ommetje langs een vijver.

IMAG0059

Uiteindelijk bereikten we na 6,1 (voor ons lange kilometers) de brouwerij Huyghe in Melle, waar de organisatie ons een prachtig delirium tremens biertje aanbood. Een lekkere afsluiter van een prachtige tocht. We zijn dan ook verplicht de organistoren te feliciteren met deze op alle vlakken schitterende tocht (niet alleen een schitterend parcours maar ook een rijsttaart, cola, suikerwafel, pannekoek, sportdrank, appel, belegd broodje en een delirium voor slechts 5 Euro).

Van uit de brouwerij was het nog 800 meter naar de impossante startzaal in het college van Melle. Franco deed het wonderwel goed, maar was zeker niet ontevreden toen ze de startzaal terugzag. We kaarten er nog een tijdje na en dronken nog een delirium tremens op Francos verjaardag. Lucien uit Kruibeke slaagde er uiteindelijk toch in van dit gezellig bijeen zijn, op foto vast te leggen… zij het na enkele pogingen.

IMAG0061

IMAG0062

  

Een gedachte over “50km Land van Rhode Deliriumtocht te Melle 27/09/2008

  1. Inderdaad…een pracht van een tocht. Ook voor mij pas de eerste 50 in het Land van Rhode en zeker voor herhaling vatbaar. Het was inderdaad reeds lang geleden dat we mekaar nog ontmoet hadden…maar ja we wonen ook zo ver van elkaar. De volgende maal hoop ik meer tijd voor jullie te kunnen vrijmaken.
    Ik dacht eerst dat er iets scheelde aan de breedhoeklens van je toestel…doch uiteindelijk blijken er problemen te zijn met mijn ‘lijn’.
    Mvg

    Like

Reacties zijn gesloten.