Marche des Perce-Neige Laneffe 01/03/2009

Na ons wandelavontuur van gisteren in Braives bleven we in de streek rond Namen logeren. Een goed verzorgde bed&breakfast in een leuke kasteelhoeve bezorgde ons een deugddoende nachtrust en een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt stelde we beiden vast dat we de avonturen van gisteren goed verteerd hadden. We konden ons vandaag op de terugweg naar huis aan een nieuw wandelavontuur wagen.

We kozen voor de Marche des Perce-Neige in Laneffe, ingericht door les Godasses de Fraire. Laneffe is een deelgemeente van Walcourt en ligt op de weg van Charleroi naar Philippeville. Franco navigeerde mij als copiloot perfect door het grijze landschap rond Charleroi en na 45 minuten bollen stonden we vanuit ons logement bij de startzaal in Laneffe.

Vanuit de goedgevulde startzaal vertrokken we voor een zwerftocht van 21 kilometer. We klommen lichtjes uit het dorp en lieten  de 4 en 6 kilomters stappers achter. We trokken naar het bois de Nandrivau. Heerlijke bospaden brachten ons door het bos naar een heuvelrug. We verlieten het bos en een heerlijk slingerend natuurpad bood ons prachtige vergezichten. Het natuurpad mondde uit, na het passeren van een leuke brug, in het centrum van Fraire waar de eerste controle was opgetrokken.

Na de eerste pauze trokken we op pad voor een stuk van 9 kilometer. We verlieten Fraire via een leuke wegel langs de kerk en enkele heel rustige onverharde wegen brachten ons naar het volgend bos, le foret domaniale de Morialmé. We liepen dieper het bos, waar de 12km stappers ons verlieten. We dwarsten de grote weg en liepen constant op de rand van het bos over soms drassige boswegen verder. We verlieten uiteindelijk het bos en kwamen terug in de bewoonde wereld voor de controle die was opgetrokken in Thy-le-Bauduin.

Na de controle wandelden we terug naar het bois Saint-Martin. De houthakkers waren ook op zondag naarstig bezig met zagen en het vele mooie hout te stapelen. Het was soms zoeken naar het goeie spoor in de drassige boswegels. Uiteindelijk pikten we de 12km stappers weer op en over heerlijke paden daalden we af naar de laatste controle in een garage. Nog even rusten…

De laatste 1.5 kilometer brachten ons over verharde wegen terug naar het centrum en startzaal in Laneffe. Nog steeds was de startzaal goed gevuld… toch één bekende want ook Peter uit Mol had na Braives vandaag gekozen voor Laneffe.

Deze tocht had ons echt kunnen bekoren….zeer veel onverhard en natuur (soms wat modder), maar zeer rustig en verzorgd en dit bij een heerlijk lentezonnetje… wat wil een mens meer. Het was een meer dan waardige afsluiter van een super leuk weekend….zeker voor herhaling vatbaar. Het zal voor volgend weekend niet zijn, want zaterdag is het fabrieksverkoop op het werk en moet ik aan de slag dus blijven de wandelschoenen zaterdag in de kast. We halen zondag wel onze schade in….

 

IMAG0070

De bed&breakfast waar we zaterdagnacht verbleven

IMAG0069

Het terras en de omgeving van de bed&breakfast

IMAG0071

We zijn gestart op de wandeling in Laneffe en klommen uit het dorp richting bos

IMAG0072

We bereikten le bois de Nandrivau

IMAG0073

Een leuke vijver in het bos

IMAG0074 IMAG0075

Leuke bospaden brachten ons naar een heuvelrug

IMAG0076

Vanop de heuvelrug hadden we prachtige vergezichten

IMAG0077

Een leuk onverhard pad bracht ons naar Fraire

IMAG0078

Onder een brug liepen we dorpskom van Fraire binnen

IMAG0079

Het centrum van Fraire

IMAG0080A

We verlieten Fraire en kwamen langs een leuke kapel ter ere van St-Ghislain

IMAG0081

We wandelden door het foret domaniale de Morialmé

IMAG0082 IMAG0084

Wat volgde was een leuke aaneenschakeling van mooie bospaden

IMAG0083

Het vele hout lag te wachten om opgehaald te worden…

IMAG0085

De laatste controle

IMAG0086

Het centrum van Laneffe, start- en aankomstplaats van onze wandeling

4 gedachten over “Marche des Perce-Neige Laneffe 01/03/2009

  1. Inderdaad vrienden, dat leek me een fantastisch leuk wandelweekend. Ik was er niet bij…doch heb genoten van de foto’s. Zondag was ik in Torhout voor de 50 en werd aangenaam verrast door mij onbekende natuurpaden.
    Groeten

    Like

Reacties zijn gesloten.