Vierdaagse van de Yzer : dag 4 Ieper

Op de laatste dag van de Vierdaagse van de Yzer 2009 startten we vanop de prachtige markt van Ieper. We werden snel uit het centrum geleid en langs een drukke weg wandelden we naar en door Ieper-Sint-Jan.

Rustigere wegen leidden ons naar Sint-Juliaan en verder naar Langemark, waar we na een 10km onze eerste halte van de dag hielden. Na een ommetje langs het duits militair kerkhof bereikten we de oude spoorwegbedding. Die volgden we een hele tijd. Bij het verlaten van de bedding stuurden rustige wegen ons naar de mooie omgeving van het sas van Boezinge. Vanwaar wij het kanaal Ieper-Yzer volgden tot in Steenstraete, waar we op het terras van het plaatselijk café uitgebreid rustten.

Franco kreeg op weg naar Steenstraete beginnende pijn in haar scheenbeen en we beslisten hier dan ook om de laatste 12 kilometer richting aankomst het tempo wat te laten zakken. Rustige wegen brachten ons via Zuidschote naar Boezinge. De plaatselijke brouwerij het Sas trakteerde ons op Hommelbier. Het gerstenat en zanger Johnny Clarysse zorgden er voor ambiance, die de wandelaars gretig oppikten.

Na de Hommel stonden nog een zevental kilometer op het menu. Langs het kanaal wandelden we terug richting Ieper. Franco’s scheenbeen speelde steeds meer op maar ze hield kranig stand. We bereikten uiteindelijk de parking van Picanol, na voor ons de minste van de vier dagen qua parcours. We haalden onze medaille op en lieten ons wandelboekje afstempelen. We stapten niet mee in de slotdéfilé. We wilden zelf eens de défilé bekijken op de Grote Markt. Na het aangeboden spektakel, genoten we bij een hapje en een drankje nog na van een geslaagde vierdaagse.

SDC11411

De Markt van Ieper het vertrekpunt van dag 4

SDC11413

Op weg van Sint-Juliaan naar Langemark

SDC11415

Het centrum van Langemark

SDC11416

De oude spoorwegbedding leidde ons uit Langemark

SDC11419

Langs de typische kerkhoven uit deze streek

SDC11420

We bereikten de omgeving van het sas in boezinge

SDC11421

Het kanaal Ieper-Yzer

SDC11422

Het sas van Boezinge

SDC11423

Langs het kanaal op weg naar Steenstraete

SDC11424

Het centrum van Boezinge

SDC11426

Brouwerij Het Sas trakteert de wandelaars op Hommelbier….

SDC11428

De terugweg uit Boezinge

SDC11429

De laatste kilometers van de vierdaagse langs het kanaal richting Ieper

SDC11430

De slotdéfilé