Euraudax Lauwe 20/02/2010

Wat een luxe….50km wandelen op zaterdag en kunnen slapen tot 8 uur. Zelfs je wagen kunnen thuis laten. Dat overkwam me zaterdag, Euraudax Kuurne-Ieper organiseerde vanuit zaal Astoria (100m van mijn deur) in Lauwe een 50km wandeling.

Samen met een tachtigtal wandelaars trokken we ons stipt 9 uur op gang. Door het centrum van Lauwe en langs het “wereldvermaarde” bedrijf De Witte Lietaer bereikten we de Leievallei. Langs de abdijpoort liepen we Wevelgem binnen. Veel leuke paden leidden ons naar het centrum. Via het stadspark zetten we koers naar het Leiebos dat we heerlijk doorkruisten. De zon was aanwezig en iedereen liep er direct beter gehumeurd bij. De oude Leie armen lagen er licht toegevroren bij en samen met de zon zorgde dit voor prachtige plaatjes. Na het verlaten van het Leiebos wandelden we langs de Leie naar het Bijenhof waar de eerste halte was voorzien.

Na de rust bleven we in de Leievallei. We dwarsten de Leie tussen Bissegem en Marke en doken subliem de natuur in. Prachtige natuurpaden stuurden ons langs de Leie op grondgebied Marke. Het was hier en daar wat opletten voor gladde treden, maar uiteindelijk bereikten we het Biezeveld waar een wagenrust was opgetrokken. We konden er genieten van een heerlijke kom soep na 17 zeer degelijke kilometers.

In het volgende stuk leverde het parcours wat aan kwaliteit in. Het was meestal huisje kijken in de wijken rond de Schonekeer. Uiteindelijk bereikten we via het voetbalveld van WS Lauwe opnieuw de zaal na 25km.

Kwart na twee trokken we met een fel uitgedunde groep op pad voor de tweede lus van 25km. We vertrokken opnieuw langs het voetbalveld van WS Lauwe. Mooie natuurpaden namen het over en leidden ons naar de Bramier. Genietend trokken we verder door recent aangelegde natuurgebieden om richting Aalbeke te trekken. Na een ommetje rond het gigantisch groot houtbedrijf Vandecasteele bereikten we de volgende rust in café ’t Smeske in Aalbeke.

Na onze rust trokken we richting Moeskroen. Over rustig verharde wegen flirtten we constant met de grens van Moeskroen en Rekkem. Uiteindelijk bereikten we het gehucht ’t Paradijs voor de laatste wagenrust.

Vanuit ’t Paradijs dwarsten we de E17 en enkele leuke paden brachten ons terug tot aan de rand van de LAR. Een heerlijk pad tussen de velden leidde ons in het halfdonker naar ’t Kraaiveld. Van waaruit we snel weer in het centrum van Lauwe waren. Net voor zeven uur bereikten we de startzaal na een genietbare dag. Veel bekenden en vrienden, goed weer en een leuk afwisselend parcours…wat wil een mens meer?

Herschaalde kopie van SDC12533

 De mooie abdijpoort te Wevelgem

Herschaalde kopie van SDC12534

 Leuke paden langs de abdijpoort

Herschaalde kopie van SDC12535

 Op weg naar het centrum van Wevelgem in een deugddoend winterzonnetje

Herschaalde kopie van SDC12536

Door het stadspark van Wevelgem

Herschaalde kopie van SDC12539

 Langs de oude Leie armen

Herschaalde kopie van SDC12540

Tussen de rietkragen

Herschaalde kopie van SDC12541

De eerste wandelaars doken het Leiebos in

Herschaalde kopie van SDC12542

De laatsten genoten nog na van de prachtige plaatsjes langs de oude Leie arm

Herschaalde kopie van SDC12543

Door het Leiebos

Herschaalde kopie van SDC12544

De brug tussen Bissegem en Marke….langs de andere zijde van de Leie terug

Herschaalde kopie van SDC12546

Over prachtige natuurpaden

Herschaalde kopie van SDC12548

Nog een prachtige oude Leie arm…lichtjes dichtgevroren

Herschaalde kopie van SDC12549

Terug dalen naar de Leie in de natuur

Herschaalde kopie van SDC12552

Lus 2…natuurgebied bij het gehucht de Bramier

Herschaalde kopie van SDC12553

Leuk doorsteekje

Herschaalde kopie van SDC12554

Door de natuur op weg naar Aalbeke

Hersch
aalde kopie van SDC12555

Recent aangelegde natuurgebieden

Herschaalde kopie van SDC12556

Eventjes genieten van een vergezicht

Herschaalde kopie van SDC12557

Allen op één rij op de typische kerkwegels 

Herschaalde kopie van SDC12558

Een mooie dreef in de omgeving van Houtbedrijf Vandecasteele

Herschaalde kopie van SDC12559

De laatse loodjes in het halfdonker

 

2 gedachten over “Euraudax Lauwe 20/02/2010

  1. Vanuit Zelzate was het wat verder rijden naar Lauwe. Maar ik heb genoten van de tocht, des te meer omdat het een streek is die ik vrijwel nooit bewandel.

    Like

  2. Bedankt Kris voor de mooie plaatjes en het bijhorende verslag. Jammer dat ik dit niet meer actief kan meemaken, maar als de gezondheid het toelaat kom ik wel eens supporteren. Bedankt en tot een volgende gelegenheid. Doortje

    Like

Reacties zijn gesloten.