Marche du Centre Culturel Ladeuze 11/09/2010

Ik had afgesproken met Rik om zaterdag nog eens samen op pad te trekken voor 50km. In de Henegouwse gemeente Ladeuze (tussen Ath en Bergen) organiseerde de plaatselijke wandelclub Le Roitelet een tocht van 50km. De weermakers voorspelden een heerlijke zomerdag. Dus trok ik vol verwachtingen richting Ladeuze.

Na een uurtje bollen bereikte ik het centrum van Ladeuze. In de zeer verzorgde startzaal genoot ik van een kopje koffie voor ik rond 6u50 samen met Rik op pad trok. Rustige wegen leidden ons naar Hussignies waar we in een garagepoort na een drietal kilometer onze eerste stempel ontvingen.

Na de controle trokken we een eerste maal richting het kasteel van Beloeil. Langs de parking van de bezoekers werden we het bos rond het kasteeldomein ingestuurd. Natuurpaden stuurden ons langs een heerlijke vijver en wat verder, dieper het bos in. Ondanks de regen van de voorbije week lagen die er niet drassig bij. Over bospaden bereikten we het volgende Henegouwse dorp Quevaucamps. We trokken door het centrum en vanaf de place de Paturage bracht een kerkwegel ons naar de tweede controle. Ook weer in een garagepoort…We rustten er een eerste maal en genoten samen met enkele Waalse vrienden van een cola.

SDC14190.JPG

We trokken ons weer op gang. Rue Joseph Wauters leidde ons uit Quevaucamps. De verharde wegen maakten plaats voor veldwegen. In de open velden trokken we over een afwisselend parcours verder en na een kleine 20km bereikten we Wadelincourt waar we in een schuur controle drie aantroffen. De stoeltjes stonden er heerlijk in de zon opgesteld. De organisatoren trakteerden er ons op een suikerwafel. Samen met een frisse cola genoten we wat van het zonnetje.

SDC14198.JPG

Na de controle volgde een heerlijk stukje parcours. Veel natuurpaden in een klein stukje bos langs en over een riviertje. Geleidelijk trokken we terug naar Quevaucamps en een lange typische kerkwegel in gemalen steen leidde ons terug naar de controle in Quevaucamps na 28km.

Een leuke aaneenschakeling van wandelpaden bracht ons terug naar het bos rond het kasteel van Beloeil. Door het bos wandelden we naar Les Ecacheries, een gehucht van Beloeil, waar we het kanaal dwarsten en op de koer van het plaatselijk schooltje de volgende controle vonden.

SDC14208.JPG

De 50km stappers dienden hier een lus van een zevental kilometer af te werken. Die begon over het jaagpad langs het kanaal. Net op het moment dat het ging beginnen vervelen stuurde de parcoursbouwer ons de berm van het kanaal in. We dwarsten de grote weg en trokken langs de voetbalterreinen van US Beloeil de natuur in. Een heerlijk natuurpad langs het bos nam ons een hele tijd op sleeptouw. Bij 2 vervallen poortgebouwen doken we opnieuw het bos rond het kasteel van beloeil en na een hele tijd dubellopen op het parcours van daarnet bereikten we opnieuw de controle in Les Ecacheries. Nog 9,5km….Het was heerlijk zomers weer en we laafden dan ook weer onze dorst.

SDC14207.JPG

Na de controle liepen we via een kaarsrechte weg terug het bos in en werden we nu tot aan de vijvers van het kasteel geleid. Langs de vijvers werden we naar het centrum van Beloeil. Na een heerlijk ommetje over de typische kerkwegels in gemalen steen bereikten we de kerk en de eigenlijke ingang naar het kasteel, waar we een kijkje gingen nemen. We genoten van het prachtig gebouwe alvorens een leuk parcours met zeer veel wandelpaden  ons afzette in de laatste controle in Hussignies (dezelfde als deze morgen).

De terugweg naar de startzaal werd ingeleid door een heel degelijke aaneenschakeling van wandelwegen. Uiteindelijk bracht het jaagpad langs het kanaal ons terug naar Ladeuze en de startzaal. Tijdens de tocht hadden we weinig bekend volk gezien, maar in de startzaal toch tal van bekenden. Na de begroetingen genoot ik van een heerlijke repas (roti de porc met groenten en frieten). De dag werd afgesloten met enkele bruine leffes alvorens ik voldaan terugbolde. De tocht was niet super. Er waren heel wat degelijke momenten, maar ook mindere stukken. De meeste wandelaars vonden de tocht van vorig jaar beter. Maar mij hoorde je niet klagen…Ik denk dat men geboden heeft wat men kan bieden en de zon was van de partij dus…

Tijdens de tocht nam ik enkele FOTO’S, die kan je bewonderen door op onderstaande LINK te klikken.

http://picasaweb.google.be/kv1304008/Ladeuze11092010#

SDC14223.JPG

Een gedachte over “Marche du Centre Culturel Ladeuze 11/09/2010

Reacties zijn gesloten.