Feeeriek Kortrijk 28/12/2010

Wie Kortrijk wil ontdekken in kerstsfeer kan ieder jaar bij WSK Marke terecht. In de periode tussen kerst en nieuw organiseren ze traditioneel een stadswandeling die ons het verlicht Kortrijk laat zien.

We wachten dan ook tot rond 17 uur om ons in te schrijven en gans het parcours van 12km te kunnen bewonderen in het donker. De startzaal zit goed gevuld als we onze inschrijfkaarten ophalen. De dauw is ingetreden in het land en is dan ook miezerig en grijs weer als we ons op gang trekken. Veel voetpaden liggen er echter nog glibberig bij en het wordt dan ook heel de tocht aandachtig blijven om niet te vallen.

SDC14527.JPG

Vanuit het Atheneum lopen we onder de spoorweg naar een eerste parkdoorsteek. Langs het provinciaal zwembad trokken we naar het containerpark, dat we rondden om de Leie te bereiken. Over het zeer glibberig jaagpad kwamen we bij een eerste splitsing. Wij van de 12km trokken met enkele stevige trappassages naar de andere kant van de Leie. Via de (in heraanleg zijnde) Menenpoort trokken we naar het Astridpark, dat we volledig dwarsten over zeer glibberige paden. Via de buurt van Sint-Maartenskliniek kwamen we bij de nieuwe voetgangersbrug die ons nogmaals de Leie liet dwarsen. Langs de Leie en tussen Feeriek verlichte boten stuurde men ons naar de verlichte Broeltorens. Meteen het sein om ons de echte stad in te sturen. Een nauwe doorsteek bracht ons op de mooi verlichte Grote Markt. Aan de terrasjes konden we niet weerstaan en onder een vuurtje genoten we van een heerlijke Gluhwein. Vanop de Markt stonden we snel in het begijnhof. Na een plaatselijke ronde in het begijnhof werden we in een nauw doorsteekje getrakteerd op een appeljenever. Langs het gesloten restaurant Dell’Anno wandelden we naar het Plein en bereikten we snel de controle in het Sint-Jozefsinstituut.

SDC14532.JPG

Na de controle stuurde de parcoursbouwer ons naar de Veemarkt. Via de omgeving van het station kregen we een ommetje in Steyts Koer voorgeschoteld. Via de Sint-Denijsstraat en het Volksplein kwamen we in de Doorniksewijk. Die we via de Wolvenstraat verlieten om bij het Ei van Kortrijk uit te komen. Hier werden we de woonwijk rond de Meiweg en Hoog Mosscher ingestuurd. De Beverlaai en de Bloemistenstraat zette ons af aan de achterzijde van het Station en via het fiets/wandelpad richting Marke trokken we parallel aan de spoorweg tot bij de loodsen van Van Marcke. Van waaruit we via de grote weg terug liepen naar de startzaal. Waar we met een gluhwein onze wandelavond afsloten.

SDC14534.JPG

 

Een gedachte over “Feeeriek Kortrijk 28/12/2010

  1. Ik was er ook bij. De foto van de markt heb ik ook genomen, maar ja, ze was bij mij totaal niet scherp. Die van jou is heel mooi. Bij deze wens ik je nog een leuk 2011 toe !

    Like

Reacties zijn gesloten.