Marche de Jour Silly 14/01/2012

De wandelkalender voor zaterdag 14/01/2012 had weinig speciaal in petto. Embourg was me te ver, daarom koos ik net als vorig jaar voor Marcheurs de la Sylle. Dit jaar organiseerden ze vanuit Silly en niet als vorig jaar uit Bassilly. Bij mijn aankomst viel me direct op dat de startzaal hier veel kleiner was en niet al te ruim.

Voor mij geen probleem, ik was gekomen om 26km te wandelen en niet in de zaal te zitten. Twee leuke paden stuurden me direct een heuvelrug op. Boven dwarste ik een grote weg en bij een benzinepomp verlieten de 4km stappers ons. Langs een licht opklimmende grote weg trok ik verder. Boven werden we linksaf gestuurd en in dalende lijn werd onze kaart al voor de eerste maal afgestempeld na 2.8km in Gondregnies.

Het was nog halfduister als ik het dorp verliet. Langs een hoeve bereikte ik een oplopend karrenspoor. Ik had gezien dat we tweemaal in de controle dienden te komen in Gondregnies en ik had nog geen splitsing gezien. Ik begon te twijfelen, maar boven het karrenspoor dook de splitsing op. We werden over een golvend parcours naar Thoricourt gestuurd. In het centrum van Thoricourt rondden we de kerk voor we de tweede controle vonden.

Wat volgde was een lus. Begon wat vervelend langs de Rue d’Horrues maar snel nam een onverharde weg het over. Die leidde me tussen de lichtjes bevroren velden naar een mooi stuk bos (Bois de Cambron). Op de rand van het bos trokken we naar het kasteel van Thoricourt. Een majesteuse laan leidde ons terug naar de controle in Thoricourt na 13.5km.

Na de controle verliet ik definitief Thoricourt. Een leuk kiezelpad liet ons uit het dorp verdwijnen. De “Chemin Royal” nam het over en liet ons onverhard genieten van een volgende bospassage (Bois de la Provision). Verharde wegen leidden ons via Fouleng terug naar Gondregnies. Via een leuke trappenpassage bereikten we de hoger gelegen controle. De ook al kleine controle zat overvol met wandelaars. Het was wringen om onze vierde stempel af te halen.

Snel trok ik me opnieuw op gang voor het laatste stuk. Terug over het karrenspoor vond ik opnieuw de splitsing waar ik rechtdoor trok. Verharde wegen stuurden me naar het bois de Silly. Een leuke passage door het bos leidde ons naar een heuvelrug. Boven kregen we nog de keuze natuur of verhard. Ik koos natuurlijk natuur en een heerlijk éénmanspad zette me in dalende lijn af op 100m van de startzaal. In de overvolle startzaal liet ik mijn boekje afstemplen na een genietbare wintertocht in een mild winterzonnetje.

SDC14552.JPG

SDC14556.JPG

SDC14554.JPG

SDC14565.JPG