Gent by night 08/12/2012

Was ik de voorbije weken telkens vroeg uit de veren om te wandelen, dan koos ik deze week voor een avondwandeling. De florastappers richtten gisteren een wandeling in door het verlichte Gent. Rond 17 uur startten Gina en ik voor het parcours van 9km vanuit de KAHO Sint-Lieven.

Direct na de start dwarsten we de Begijnhoflaan en kon de tocht goed beginnen. Via de torens van het Rabot en het Prinsenhof trokken we steeds dieper het centrum van Gent in. Via de Keizerlijke brug der Geneugten kwam we op de Augustijnenkaai en snel in het Patershol. Eén van de oudste wijken van Gent met veel smalle steegjes en veel gezellige restaurantjes. De kraanlei leidde ons naar de Vrijdagmarkt, waar de 12km stappers ons verlieten. We genoten van de prachtig verlichte Vrijdagmarkt. We verlieten de Vrijdagmarkt via de serpentstraat en een heerlijk beschilderd steegje met Graffiti. Langs het politiebureau liepen we naar de Bisdomkaai waar de controle was opgetrokken.

We rustten er niet. We trokken tot bij de Sint-Baafskathedraal, waar we op de verwarmde terrassen genoten van een drankje. Na onze pauze bezochten we de kerstmarkt op het Sint-Baafsplein. Veel kleine steegjes brachten ons naar het nieuw aangelegde Emile Braunplein. Via de Korenmarkt en de Veldstraat wandelden we naar de Kouter. Onderweg hadden  de 6km stappers ons verlaten. Langs het Kuipgat trokken we een stuk minder sfeervol Gent in. Veel steegjes leidden ons naar het Sint-Pietersplein, waar de Winterdroom sedert enkele jaren zijn plaats heeft gevonden. Het is een kruising tussen kermisfoor (met attracties en reuzenrad) en kerstmarkt (met drankstandjes en een ijspiste). We namen er even een pauze en versterkten de innerlijke mens. Weinig volk en weinig kerstsfeer hier…was onze conclusie.

We doken opnieuw de straten van een stukje onbekend Gent in. Via de Sint-Kwintensberg en de Lindelei wandelden we naar de Sint-Michielskerk. Van hieruit vonden we snel de feeeriek verlichte Gras- en Korenlei. In één van de vele horecazaken lasten we nog een rustpauze in.

Het laatste stuk bracht ons via de gerestaureerde Vismijn (over een heerlijk wandelpad net boven de waterlijn met een prachtig zicht op het Vleeshuis) naar het Gravensteen. Via de Brugstraat stuurde het parcours ons naar het begijnhof. We doorkruisten het Sint-Elizabethbegijnhof om snel via de Guldenvliesstraat de startzaal terug te vinden. Na een goed georganiseerde (liefst 4990 wandelaars) en gezellige wandeling genoten we nog van een gluhwein in de startzaal voor we terugreden.

 

SDC17483.JPG

SDC17484.JPG

SDC17485.JPG

SDC17487.JPG

SDC17488.JPG

SDC17490.JPG

SDC17491.JPG

SDC17493.JPG

SDC17497.JPG

SDC17498.JPG

SDC17502.JPG

SDC17504.JPG