Last Post- en Kerstverlichtingstocht Ieper 07/12/2013

Zaterdagavond  ging ik samen met Gina van start voor een 10,3km lange wandeling in het mooi verlichte en historisch Ieper. Direct na de start uit de prachtig versierde startzaal de Feniks werden we met de 10km stappers apart op pad gestuurd. Achter de zaal trokken we het park in. We kwamen langs de camping en een wijde boog door een woonwijk leidde ons een eerste maal naar de Menenpoort. De andere afstanden sloten opnieuw bij ons aan en we trokken langs de Vesten naar Ieper Strand. Door een zorgcentrum trokken we naar het centrum. We piepten een eerste maal op de markt. Via de Diksmuidestraat trokken we naar het Astridpark. Door het park en via ’t Leet vonden we de eerste controle.

Na de controle liepen we even door de Boterstraat om via de Oude Vismarkt in de Rijselsestraat terecht te komen. Die leidde ons naar de Kerstmarkt met zijn typische stalletjes en de mooi verlichte ijspiste. De andere zijde van de Rijselstraat stuurde ons opnieuw weg. Via de Rijkswacht waar we opnieuw van de andere afstanden splitsten kwamen we opnieuw even in de Boterstraat. We dwarsten de Elverdingstraat en kwamen op het Minneplein. Via de Plumerlaan vonden we het Sluispad, een wandelpad langs de oude vaart. Dit met kaarsjes verlichte pad zette ons af in de Haiglaan, die we een tijdje volgden. Opnieuw via de Elverdingestraat kwamen we in de school de H. Familie waar controle 2 was opgetrokken.

Na de controle trokken we naar de stationsbuurt. Een heerlijk parkje zette ons af op de Esplanade. Een stukje vestingsroute bracht ons inde omgeving van ’t Zaalhof. We dwarsten de Rijselsestraat en trokken langs het vroegere ziekenhuis terug naar de markt en snel ook naar de mooi verlichte Menenpoort voor een tweede bezoek. Gelukkig geen drukte meer van de Last Post, dus vonden we snel onze weg langs de Vesten. Het nieuwe wandelbrugje bracht naar de andere zijde van de Vesten en ook snel weer terug naar de startzaal. Dit na een zeer gezellige avondwandeling in het mooi verlicht Ieper. Bedankt aan de wandelclub Nooit Moe voor de perfecte organisatie en het vele werk die deze tocht zeker met zich meebracht.

SDC19318.JPG

SDC19319.JPG

SDC19320.JPG

SDC19321.JPG

SDC19322.JPG

SDC19323.JPG

SDC19325.JPG

SDC19326.JPG

SDC19327.JPG