Mechelen in den donker 21/12/2013

De stad Mechelen was tot voor het weekend niet zo gekend bij ons. Daarom beslisten we enkele weken terug om de stad met een bezoek te vereren naar aanleiding van de Golden Carolus Christmaswandeling. Samen met Gina trok ik gisteravond rond 6 uur van start uit de drukke startzaal bij de Zandpoortvest voor een wandeling van 10km.

We werden direct de Kruidtuin ingestuurd. Deze parkdoorsteek langs de Dijle mondde uit in de gekende winkelstraat, de Bruul. Via deze winkelstraat bereikten we de prachtig verlichte Grote Markt met de impossante groen verlichte Romboutstoren op de achtergrond. Net naast het stadhuis stuurde men ons door een poort naar de Kerstmarkt. We verlieten het binnenplein en zette ons bezoek aan de Kerstmarkt verder in de Befferstraat. Na het verlaten van de kerstmarkt werden we heerlijk door de binnentuin van het Paleis van Margareta van Oostenrijk geleid om op de Veemarkt uit te komen. We 5km stappers verlieten ons. Wij werden naar de Ring rond Mechelen gestuurd. We dwarsten de Ring en de Afleidingsdijle. We volgden deze Dijle een heel stuk op de verlichte kade. Uiteindelijk dwarsten we opnieuw de Ring en de Afleidingsdijle om bij Kazerne Dossin uit te komen. Van daaruit stonden we snel (via de Refuge van de abdij van Tongerlo) in het gezellige Klein Begijnhofpark, waar bij de multiculturele Kerstmarkt de controle was opgetrokken. Om in de sfeer te blijven genoten we er onder de tent van een gluhwein.

Deel 2 bracht ons via een wirwar van straatjes naar de Brouwerij Het Anker. De binnenkoer was zeer sfeervol ingericht. Een klokkenspel en een levende kerststal (jammer genoeg was er bij ons bezoek niemand te zien in de kerststal) zorgden er voor de sfeer. We verlieten de brouwerij en trokken door het  Groot Begijnhof. Dit door de Unesco erkend stukje erfgoed was gezellig verlicht met brandende kaarsen. Via een passage over de Dijle en  langs het Cultureel centrum kwamen we opnieuw bij de Romboutstoren. Een ommetje voor de 10km stappers achter de toren bracht ons bij enkele sfeervol verlichte terrasjes en uiteindelijk opnieuw op de Grote Markt. Het Yzeren Leen ( een straat met veel winkels) bracht ons naar de stemmige Vismarkt. We verlieten de 5km stappers en maakten een extra stop in een gezellige pub. Over de Korenmarkt trokken we naar de Brusselse Poort (de enig resterende stadspoort van Mechelen). Langs de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw over de Dijle kwamen we opnieuw bij de Dijle. We volgden het heerlijk planken wandelpad boven de rivier. Hier en daar was dit pad stemmig verlicht. Het was hier echt prachtig. Uiteindelijk bracht de Hanswijkstraat ons terug naar het Raghenoplein en de startzaal na een erg gezellige en geslaagde wandeling. Mechelen, met zijn vele oude gebouwen en zijn prachtige verlichting was voor ons een echte openbaring. Bedankt aan de inrichtende club ’t Opsinjoorke om ons deze stad op deze wijze  te laten ontdekken.

SDC19353.JPG

SDC19354.JPG

SDC19355.JPG

SDC19356.JPG

SDC19359.JPG

SDC19360.JPG

SDC19361.JPG

SDC19362.JPG

SDC19363.JPG

SDC19366.JPG

SDC19367.JPG

SDC19369.JPG