Tweis deur Orscamp Oostkamp 13/06/2015

Een feest zaterdagavond zorgde ervoor dat we onze wandelingen dit weekend in de dichte omgeving gingen zoeken. We trokken zaterdag naar Oostkamp voor een tegenvallende 20km lange wandeling. Ik ken de streek daar heel goed en weet dat men er meer kan bieden dan deze hoofdzakelijk verharde tocht.

Het eerste deel van de tocht was nog best te pruimen. We trokken door enkele parken naar het sportdomein de Valkaart. Een mooie veldweg bracht ons tot bij het kasteel Gruuthuyse. Van hieruit wandelden we naar het natuurdomein de Warandeputten. Een veel te korte rondleiding door dit domein bracht ons bij het kanaal dat we dwarsten om in Moerbrugge uit te komen, waar we de eerste controle vonden.

Van hieruit wandelden we een winderige verharde lus door het beverhoutsveld.

Deel 3 bracht ons terug naar de andere zijde van het kanaal. We trokken verhard onder de spoorweg. Ik hoopte op een doorsteek van het kasteelpark Gruuthuyse maar het werd jammergenoeg verhard richting kasteel de Herten. We piepten even in het Nieuwenhovebos voor we de controle vonden in de wijk Nieuwenhove.

Het laatste stuk bracht ons door de wijk naar de grote weg Brugge-Kortrijk, die we dwarsten. Een mooie dreef nam ons even op sleeptouw en veldwegen brachten ons bij café Vogelzang. Onder de snelweg en door het centrum trokken we terug naar de startzaal.

IMG_0463.JPG

IMG_0466.JPG

IMG_0470.JPG

IMG_0472.JPG

IMG_0474.JPG

IMG_0475.JPG

IMG_0476.JPG

IMG_0479.JPG

IMG_0482.JPG

Knipsel.PNG