Marche des Primevères Lustin (Profondeville) 27/05/2018

Eén van onze lievelings wandelstreken is de Maasvallei. Vandaag organiseerden les Hulottes de Profondville hun Marche des Primevères. Het zou een heel mooie, maar ook zware 30km lange verkenning van de Maasvallei worden.

We startten heel vroeg (om 6u30) om de grote warmte en de aangekondigde onweders in de namiddag te vermijden. We verlieten Lustin en snel daalden we via een waar brokkenpad. Een bosdoorsteek nam het over en mondde na een lange klim uit bij een kasteel (Château-Ferme d’Arche). We dwarsten dit privé domein om na 6,2km bij het vliegveld van Maillen de eerste controle te vinden.

Na de controle splitsten de 12km stappers van ons af en werden we getrakteerd op een mooi stukje puur natuur met als thema zoek het pad in het lange gras. Een heel mooi natuurpad zette ons af in het schooltje van Mont Godinne. Traditionele controleplaats in La marche de Poilvache…hier nu tweede controle na 10,2km.

Na de controle trokken de 30km stappers er alleen op uit. We klommen stevig een bos in en liepen kilometers langs door dit bos (forêt domaniale de Tricointe). We rondden Domaine d’Anhivaux en daalden stevig om de rand van Yvoir te bereiken. Langs de spoorweg kwamen we bij Rocher de Fidevoye. Alpinisten probeerden deze rosten te bedwingen. We genoten van het spektakel…Maar voor even…Want snel werden we getrakteerd op een nieuwe zeer stevige klim. Die bood ons boven een mooi zicht op de Maasvallei en het dorpje Hun (point de vue de la Croix d’al Fau). We daalden naar de derde controle in Godinne na en twintigtal kilometer.

Na de controle trokken we over de vernieuwde Pont de Godinne om de andere zijde van de Maas te bereiken. We volgden nu lange tijd deze stroom. Voorbij Rivière dwarsten we opnieuw de Maas en volgden we de rivier tot bij Rocher des Frênes. We zagen boven op deze rotspartij een Belvedere. Een kwartier later stonden we boven bij deze Belvedere na een stevige klim over een in de rotsen uitgehouwd pad. Van bij de Belevedre klommen we verder tot bij de laatste controle op 1.2km van het einde.

Nog was het niet gedaan met klimmen want de laatste 1.2km overbrugden de klim naar de kerk en de startzaal van Lustin. Waar we uitpuften na een zeer mooie maar ook wel zeer zware 30km lange tocht.

IMG_0672

IMG_0675

IMG_0676

IMG_0686

IMG_0692

IMG_0700

IMG_0709

IMG_0712

Domaine d’Anhivaux

IMG_0717

IMG_0722

Rocher de Fidevoye

IMG_0733

Opnieuw een stevige klim

IMG_0735

Boven dit prachtig uitzicht op de Maasvallei (Point de Vue Croix d’Al Fau)

IMG_0741

Vertrekken langs de achterzijde (de tuin) van de controle na 19,4km

IMG_0747

IMG_0758

IMG_0760

Daarboven op de rotsen ligt een Belvedere ….Maar we wisten niet dat we een kwartier later boven bij die Belvedere zouden staan…

IMG_0766

Begin van de laatste 3km….die constant klimmen zouden worden

IMG_0771

Hier zijn we al opgeklommen tot aan de Belvedere

IMG_0775

Nu nog klimmen naar de kerk en de startzaal van Lustin

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s