Marche de la Thudinie Thuin 09/06/2018

Vandaag waren we op bezoek bij Les Roteus Waibiens. Die organiseerden vanuit Thuin voor de 35ste keer hun Marche de la Thudinie. We hadden mooie herinneringen aan deze tocht…want hier stapte Gina in 2015 haar eerste 30km tocht.

Vandaag wandelden we in drukkende maar grijze omstandigheden een mooie 30km lange tocht.

Na de start daalden we naar de Samber. We dwarsten de rivier. …verkenden een natuurstrook en klommen naar de controle na 4.3km.

Wat volgde was een heel mooie bosrijke lus (voor de 20 en 30km stappers) naar Hourpes. Midden in de lus was een controle opgetrokken in een prachtige boschalet.

Na de lus daalden we opnieuw naar de Samber. We dwarsten de stroom en volgden de spoor- en trambedding om bij de vierde controle uit te komen….in Thuin zelf…eigenlijk onder de startzaal.

Hier wandelden we met de 30km stappers een lus. Die begon prachtig door een bosrijke vallei. We klommen uit de vallei en bleven wat te lang naar onze zin op het plateau hangen. Uiteindelijk daalden we opnieuw (met een mooie natuurpad) naar de controle.

Het laatste stuk begon met een doorsteek van de hangende tuinen voor een trap ons naar een Ravel stuurde. Door een bos klommen we opnieuw ….om uiteindelijk via een woonwijk terug de startzaal te bereiken na een zeer mooie tocht in de Sambervallei.

Voor de Foto’s klik op deze link FOTO’S

Knipsel

Een gedachte over “Marche de la Thudinie Thuin 09/06/2018

  1. mooie reportage, herkende veel stukken van de 100 km En thudinie van Les Marcheurs de la police de Binche.
    Die eerste 30 km blijft blijft altijd in herinnering als je die opnieuw doet. Zeer mooie en pittig daar. Proficiat goed gedaan

    Like

Plaats een reactie