Camino Primitivo dag 1 : Oviedo – Grado 16/06/2018

Gisteren reisden we via Madrid naar Oviedo. Deze morgen startten we in grijze weersomstandigheden aan ons avontuur op de Camino Primitivi. Vandaag stond een tocht van 25km naar Grado op het plan met start aan de kathedraal van Oviedo.

Gouden schelpen op de grond leidden ons uit Oviedo. We slaagden er toch in verkeerd te lopen…maar de plaatselijke bevolking zetten ons terug op het juiste spoor. We verlieten Oviedo en kregen een prachtig parcours voor de voeten….heel gevarieerd met veel kleine wegen en prachtige vergezichten.

De zon boorde snel door het wolkendek en bezorgde ons een prachtige zomerse dag. We rustten een eerste maal in Lorriana en een tweede maal na een zeer stevige klim in Venta de Escamplero.

Op 3km van het einde vonden we op een terras de ideale aangelegenheid om de innerlijke mens te versterken met een menu del dia. Van daaruit wandelden we naar ons hotel net buiten Grado (Sestiello). Morgen stappen we naar Salas.

Deze Camino wordt zeker geen walk in the park….we kregen vandaag al een voorsmaak van wat ons nog te wachten staat van klimwerk…het wordt zwaarder kost dan vorig jaar. ..maar daarvan had men ons verwittigt.

Onze startplaats de Kathedraal van Oviedo

Deze schelpen volgden we om uit Oviedo te wandelen

Laatste zicht op Oviedo

De natuur in….

De kerk van Loriana

Onze eerste rustpost

Ponte de Gallegos

Onze tweede rustpauze in Vento de Escamplero

Ons hotel

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s