Mastentoppentocht Loenhout 8/7/2018

We waren vandaag op bezoek bij de Sint-Michielstappers uit Brecht. Ze startten met hun Mastentoppentocht vanuit een nieuwe locatie in Loenhout. Op hun website en hun folder kondigden ze dit aan met volgende slogan “geeft de mogelijkheid om nog MEER natuur aan te bieden. Tocht met oog voor de natuur”. Het leek me ideaal om te combineren met de tocht van Vlissingen gisteren. De 28km lange tocht vanuit Loenhout in de Antwerpse Kempen zou ons echter wat tegenvallen…..

We startten van het voetbalveld en trokken door het centrum van Loenhout. Na de splitsing namen rechte verharde wegen ons op sleeptouw voor een viertal kilometer. Een kort stuk onverhard en een bosdoorsteek zetten ons af in Wuustwezel voor de eerste controle na 8,1km.

Na de koffie stond er een lus van 8,1km geprogrammeerd. Die verkende eerst het mooie stadspark van Wuustwezel voor we weer verhardre wegen opzochten. Die mondden na kilometers uit in een mooie bosdoorsteek en een passage over een crossterrein. Verharde wegen leidden ons terug naar Wuustwezel. We deden een terrasje in een plaatselijk café in plaats van een bezoek aan de warme controle.

Na de pauze verlieten we verhard Wuustwezel. Na 18km bereikten we een militair domein. De ommekeer van de tocht. Vanaf hier geen lange verharde rechte wegen meer….Maar de aangekondigde natuur. Een heerlijke bosdoorsteek mondde uit bij een kantine aan een meer…. De derde controle na 20km. We genoten er op het terras van het prachtig uitzicht en van een drankje.

Na de controle stonden ons nog 7,8km te wachten. Die begonnen heerlijk in de berm langs het meer. We verlieen dit éénmanspad en dwarsten een drukke weg. Direct doken we een nieuw natuurdomein in (ook militair domein) en over prachtige graspaden tussen bomen en heide wandelden we genietend verder. Uiteindleijk bereikten we Loenhout en via een onverhard ommetje door een boomgaard(?) bereikten we de aankomst van een tocht met twee gezichten…de eerste 18km heel veel verharde rechte wegen…de laatste 10km met heelwat natuur.

IMG_2573

De startlocatie in Loenhout (de Antwerpse Kempen)

IMG_2576

De eerste 4km allemaal recht verharde wegen tussen de velden

IMG_2583

Het eerste onverhard…

IMG_2591

Na de controle door het park van Wuustwezel

IMG_2608

IMG_2614

Bereiken een militair domein na 18km….Vanaf hier slaat de tocht om en krijgen we veel natuur

IMG_2615

IMG_2633

Prachtig stuk in de berm langs het meer

IMG_2641

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link      FOTO’S

 

 

Knipsel

Een gedachte over “Mastentoppentocht Loenhout 8/7/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s