Zomerwandeling Ransdaal (NL) 15/07/2018

Vandaag 25km gewandeld vanuit Ransdaal in de buurt van Valkenburg. De streek rond Valkenburg is een wandelparadijs. Deze mogelijkheden werden vandaag door de wandelclub de Wandelvrienden van Ransdaal NIET benut. Het werd een hoofdzakelijk verharde wandeling met als dieptepunt een volledig verharde lus waar de pijlen waren verdwenen en waar we kilometers lang heen en terug dienden te wandelen. Een gemiste kans….

De tocht startte niet slecht. We klommen uit Ransdaal en een onverharde weg bracht ons golvend naar de rand van Klimmen. We trokken verhard naar Walem en genoten van Valkenburg in het dal vanop de Goudsberg. We kregen daarna met de 25km stappers een vervelend extra stuk. Eerst trokken we over een fietspad langs een drukke weg. Na een haarspeldbocht  wandelden we over de Emmaberg (meer een woonwijk dan een berg) om de andere afstanden te vervoegen. Hierna stapten we gezamelijk naar Hulsberg waar we de controle vonden na 8,2km.

Na onze pauze….veel bekende gezichten….Iedereen wees er ons op dat de lus een zoektocht zou worden. Blijkbaar waren er na een tijdje geen pijlen meer. We waagden het er op. Na een viertal saaie verharde kilometers kwamen we (in Arensgenhout) en opnieuw op een kruispunt waar we eerder waren. Iemand van de organisatie stond daar met de boodschap “dat we best dezelfde weg terugnamen naar de controle”.  Betekenden een tweetal kilometer heen en terug op een saaie rechte weg in een loden zon.

Eénmaal terug in Hulsberg installeerden we ons op een terras in plaats van in de warme controle. We verlieten Hulsberg degelijk via een bosdoorsteek bij de begraafplaats. Daarna volgden kilometers beton door Klimmen. Bij het binnenkomen van Termaar werden we met de 20km en 25km stappers apart op pad gestuurd richting Craubeek. Na een doorsteek van dit gehucht en een passage aan het pompgebouw namen opnieuw kilometers beton ons op sleeptouw om terug in Termaar uit te komen en snel ook weer in Ransdaal na een teleurstellende wandeling.

Jammer….van de verdwenen pijlen….maar ook zeker van het slechte verharde parcours…Geen reclame voor het wandelgebeuren en ook zeker niet voor deze prachtige streek met zo veel wandelmogelijkheden. Hier bij deze wandelclub….de Wandelvirneden van Ransdaal zien ze ons niet meer terug!

IMG_2743

De wandelkaart…

IMG_2746

IMG_2747

IMG_2748

IMG_2749

IMG_2750

We bereikten Walem

IMG_2755

IMG_2756

Zicht op Valkenburg

IMG_2757

IMG_2758

IMG_2759

Omgeving Emmaberg

IMG_2764

Kerk van Hulsberg

IMG_2765

Controle in zicht

IMG_2766

Bijpraten….over wat ons te wachten staat op de lus…Het wordt een zoektocht blijkbaar

IMG_2767

IMG_2768

Nochtans start de lus met blije gezichten….

IMG_2769

IMG_2770

Hierna dienen we kilometers lang heen en terug te wandelen naar de controle in Hulsberg

IMG_2772

Terug in Hulsberg na een dramatische lus

IMG_2773

IMG_2775

Even een terrasje doen in ’t Heukske in plaats van de warme controle

IMG_2779

Mooie passage door een bosje bij de begraafplaats van Hulsberg

IMG_2782

IMG_2786

IMG_2787

IMG_2790

Net voor Termaar ….een mooi pad voor de 20 en 25km stappers

IMG_2791

Kapel in Craubeek

IMG_2793

Pompgebouw van Craubeek

IMG_2794

Knipsel

Let op de prachtige lus links boven in Hulsberg

6 gedachten over “Zomerwandeling Ransdaal (NL) 15/07/2018

 1. Inderdaad Krist en Gina, het was een teleurstellende wandeling, practisch gans het parcour asfalt…we hadden deze wandeling anders in gedachte en dan nog die lus waar de pijlen zoek waren…we waren vlak bij jullie in de buurt tijdens de wandelzoektocht…

  Like

   1. Zal ik de volgende wandeling zeker doen…Persoonlijk kennen we elkaar amper, maar nu kunnen we de volgende keer wel even een babbeltje slaan…

    Like

 2. Het was inderdaad een rommelige wandeltocht
  WAT DAT ASFALT BETREFT DAT IS AL JAREN ZO.
  Ze hebben gewoon geluk dat ze al jaren alleen zijn dus dat betekend dat de wandelaars toch komen en ht weer werkt dan ook nog mee.
  Dus succes verzekerd.
  Daar gokken ze gewoon op.
  Ik heb dat al een paar keer aangegeven maar dit bestuur doet er niets aan.
  Wij gaan er naar toe omdat een persoon die we goed kennen daar lid is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s