Zomerwandeling Nuth (NL) 26/08/2018

Vandaag genoten van een 24km lange Zomerwandeling vanuit Nuth op bezoek bij de wandelclub de WSV Griezegrubben.

Nuth is een plaatsje ten Noorden van Valkenburg in Nederlands Limburg. In een industriezone vonden we de eigenaardige startzaal een autogarage. De tocht startte dan ook moeilijk. We dienden de industriezone te verlaten en trokken verhard langs het station van Schinnen. Bij het bereiken van de Geleenbeek bloeide de tocht open. We passeerden in het dal van dit riviertje enkele mooie vijvers voor we de klim inzetten naar de eerste controle na 6km.

Na de pauze genoten we vanop het plateau van het dorp Vaesrade in het dal. We daalden en kwamen dicht bij de startzaal. Met de 18km en 24km stappers trokken we via het Geleenbeekdal opnieuw weg. We dwarsten de spoorweg en trokken onder de snelweg naar Wijnandsrade. Een lange parchtige holle weg leidde ons naar een molen. Een natuurpad later stonden we in Tervoorst en bij de controle in de schuttersclub na 13,1km.

Nu volgde en lus van 5,8km. Die begon weer heel mooi met een holle weg. Boven in Terstraten bleven we wat hangen op het plateau. We dachten aan een eerder saaie lus. Maar verrassend stuurde de parcoursbouwer ons tussen de velden een dal in voor een heerlijke golvende aaneenschakling van natuurpaden die ons terugleidde naar Tervoorst na een mooie lus.

De laatste 5km startten met een doorsteek van het plaatsje Griezegrubben. Na een lus door de velden tot bij een vliegveld voor miniatuurvliegtuigjes bracht de zoveelste holle weg ons terug naar de industriezone en ook snel weer naar de startzaal na een mooie wandeling.

IMG_4069

Eigenaardige startzaal….een autogarage

IMG_4076

IMG_4087

IMG_4092

Zicht op Vaesrade

IMG_4109

 

IMG_4134

IMG_4142

Het plaatsje Grijzegrubben

IMG_4152

 

 

Voor meer foto’s klik op deze link     FOTO’S

 

 

Knipsel

4 gedachten over “Zomerwandeling Nuth (NL) 26/08/2018

  1. Betreffende de eigenaardige startplaats; Het is vaak moeilijk een startplaats met voldoende parkeergelegenheid te vinden. Daarin zijn zijn wij denk ik goed geslaagd, Bij de Makro is voor meer dan 100 auto’s plaats en op andere plekken is ook nog voldoende parkeergelegenheid. Bedankt voor de mooie beoordeling van de wandeling, dat het eerste stuk langs een verharde weg was is omdat de Buitenring van Nuth naar Kerkrade in aanbouw is, maar om in mooie natuur gebieden te komen moet soms ook een stukje minder interessante weg gelopen worden. Ik wil als route planner van deze tocht, u toch van de mooie stukken natuur laten genieten en wil u hartelijk bedanken voor de lovende woorden en de mooie foto’s. Wiel van Goethem.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s