Ontdek het Bentwoud Waddinxveen (NL) 23/09/2018

Op de terugweg uit Amsterdam stopten we in Waddinxveen. Waddinxveen is een plaatsje in Zuid-Holland, niet zo ver van Gouda…ten Noorden van Rotterdam.

Twee atletiekverenigingen uit Waddinxveen sloegen de handen in elkaar en organiseerden een wandeling, namelijk Ontdek het Bentwoud. De bedoeling was om dit jong natuurgebied te tonen aan het brede publiek.

Hilariteit aan de starttafel toen men vroeg als ik lid was van de Wandelbond. Ik bevestigde dit en zei dat ik lid was van een Belgische club. Ze vroegen verrast als ik helemaal uit België was gekomen voor hun tocht. Na wat uitleg dat we op de terugweg waren uit Amsterdam na de Dam tot Damtocht trokken we ons op gang voor het parcours van 20km

De start was veel belovend. Over een dijk trokken we naar het Gouwse bos. Een mooie korte rondleiding door dit bos volgde. Enkele verharde wegen later stonden we bij het Bentwoud. Een zeer jong natuurgebied die we via grintwegen verkenden. We kwamen bij een kunstmatig aangelegde piramide. De vrienden van het Bentwoud stopten ons een boekje toe met de mooiste wandelingen in het Bentwoud. We trokken verder en namen een pauze in de vliegclub.We raakten er aan de babbel met 3 vriendelijke Nederlanders.

Na ons onderhoud trokken we verder. Het was stevig begin regenen en we verkenden verder het Bentwoud om uiteindelijk in een golfclub uit te komen, waar we in restaurant Roest van koffie met taart genoten na 10km.

Toen we het restaurant verlieten was het nog steviger begin regenen. Het zou de laatste 10km niet meer ophouden. De terugtocht was minder mooi. We dienden kilometers lang over fietspaden te wandelen langs een rivier op de rand van het Bentwoud. Uiteindelijk sloten we de tocht af met een mooie en meer uitgebreide zwerftocht door het Gouwse Bos.

De organisatoren ontvingen ons met open armen na de tocht en waren tevreden met hun 132 wandelaars voor hun eerste editie….van een contrast gesproken gisteren waren er 16000 deelnemers….

IMG_4858

De organiserende atletiekclub

IMG_4863

 

IMG_4878

We beginnen aan onze ontdekking van het Bentwoud

IMG_4889

De piramide van het Bentwoud

IMG_4898

IMG_4918

Kilometerslang over dit fietspad (deel 1)

IMG_4923

Het Gouwse Bos

 

Voor meer foto’s klik op deze link   FOTO’S

Knipsel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s