Points Verts (Marche ADEPS) Deux-Acren 01/11/2018

Vandaag op de feestdag van Allerheiligen kozen we voor een wandeling in het Adeps circuit. Dit zijn wandelingen tot maximum 20km, zonder controleposten, in het Waals landsgedeelte.

We startten vandaag in Deux-Acren in de buurt van Lessen. De tocht trok direct naar de Dendervallei. We dwarsten de Dender en volgden over natuurpaden een oude Dender arm. Bij het verlaten van de natuur verlieten de 10km stappers ons. Wij maakten een rustig ommetje meestal over verharde wegen om na enkele kilometers opnieuw de 10km stappers op te pikken.

Uiteindelijk kwamen we bij le Bois de Lessines….Mooie bospaden namen ons op sleeptouw door dit bos. Le Drève du Château mondde uit bij het mooie kasteel de l’Estriverie op grondgebied Bois de Lessines.

Met de 20km stappers trokken we vanaf het kasteel afzonderlijk op pad. Een zeer mooi bospad gevolgd door een mooi wandelpad zette ons af bij de kerk van Bois-de-Lessines. Van hieruit stuurden verharde wegen ons verder. Een veldweg gevolgd door een lichte verharde klim leidde ons naar La Mouplière. Een mooi éénmanspad tussen 2 huizen bracht ons terug samen met de andere afstanden. We rondden de groeve van Holcim. We werden uiteindelijk getrakteerd op een prachtig zicht op de  nog actieve groeve. Hier wordt een gesteente (le Porphyre) boven gehaald die gevonden wordt in de rijke en mooie Dendervallei.

Van bij het uitkijkpunt trokken we verhard naar de Dendervallei. We dwarsten opnieuw de Dender om in het centrum van Deux Acren uit te komen. Van daaruit stonden we opnieuw snel in de startzaal.

Dit was geen indrukwekkende tocht…maar uiteindelijk hebben we opnieuw onze kilometers gewandeld en hebben we weer een niet zo bekende streek voor ons ontdekt.

Nu gaan de wandelschoenen een weekje de kast in….want er staat een weekje vakantie op Tenerife gepland voor ons 🙂 🙂 .

IMG_6113

Direct in de Dendervallei

IMG_6136

Bois de Lessines

IMG_6144

Le château de l’Estriverie in Bois-de-Lessines

IMG_6159

IMG_6166

Les carrières de Porphyre Lessines

 

 

Voor meer foto’s KLIK op bijgevoegde link   FOTO’S

 

 

Knipsel

5 gedachten over “Points Verts (Marche ADEPS) Deux-Acren 01/11/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s