Herdenkingsmars Ieper 10/11/2018

Gisteravond arriveerden we thuis van een weekje vakantie op Tenerife. We beslisten dan ook om dit weekend dicht bij huis te wandelen. We trokken vandaag naar Ieper.

In Ieper staat alles, dit weekend, in het teken van de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste wereldoorlog. Zo organiseerde ook de wandelclub Nooit Moe Boezinge een 25km lange mooie herdenkingsmars. Deze had de bedoeling om ons veel herinneringen aan Wereldoorlog I te tonen.

We starten vanuit de zaal Fenix net buiten het centrum van Ieper. We kregen direct een mooie passage door het Hoornwerkpark. We dwarsten en volgden even de grote weg Menen-Ieper. Door een woonwijk vonden we rustige wegen die ons naar de omgeving van het Bellewaerde park brachten. Natuurpaden leidden ons langs een klein kerkhof en een gedenkteken naar een passage tussen enkele kraterputten. Van hieruit trokken we naar de eerste controle na 5.4km in de cafetaria van het Hooghe Crater Museum.

Na de koffie dwarsten we opnieuw de grote weg Menen-Ieper. Natuurpaden langs het Hooghe Crater Cemetry namen ons op sleeptouw. We bereikten een volgend herdenkingspunt Hill 62. We rondden het Canadees gedenkteken en trokken naar de Gasthuisbossen. Een heel mooi stuk natuur, afwisselend bos en weide, bracht ons naar het gehucht het Zwarte Leen. Tijd voor een bezoek aan een volgend herdenkingszone namelijk Hill 60. Mooie plankenpaden leidden ons tussen de oorlogsmonumenten door. We dwarsten de spoorweg en verkenden het natuurdomein de Vierlingen met zijn mooie kraterput. Uit de Vierlingen trokken we naar het provinciaal domein de Palingbeek. In de cafetaria was normaal controle 2 opgetrokken na 12,1km. Jammer genoeg was de controle gesloten.

Dus trokken we maar verder. Wat volgde was een heerlijke rondleiding door het provinciaal domein de Palingbeek. Een afwisseling van plankenpaden en bospaden leidden ons langs het Astrolab Iris naar één van de absolute hoogtepunt van het Herdenkingsfeest….het terracotta landschapskunstwerk ComingWorld RemenberMe. Het was stevig begin regenen en via het Molenbos verlieten we het provinciaal domein de Palingbeek. Een veldwegel leidde ons opnieuw over de spoorweg en naar Zillebeke, waar we in het centrum controle 3 vonden op 7km van het einde.

Na de controle rondden we mooi Zillebekevijver om bij het volgend natuurdomein de Verdronken Weiden uit te komen. Natuurpaden brachten ons ook rond deze vijver en zette ons af bij de Rijselpoort in Ieper. Hier trokken we de Vesten op, die we volgden tot bij ’t Eilandje. Hier stuurde de parcoursbouwer ons over de Vismarkt naar de Grote Markt en verder naar de Menenpoort. Langs en onder de Vesten kwamen we bij de mooie voetgangersbrug die ons terug leidde naar de startzaal na een mooie wandeling….

IMG_6179

Direct na de start…het Hoornwerkpark

IMG_6187

IMG_6191

IMG_6199

de eerste controle na 5.7km bij het Hooge Crater Museum

IMG_6200

IMG_6207

IMG_6214

Canadees gedenkteken Hill 62

IMG_6216

Passage door de Gasthuisbossen

IMG_6225

Plankenpaden op Hill 60

IMG_6233

Kraterput in de Vierlingen

IMG_6239

De Palingbeek

IMG_6251

ComingWorldRememberMe….landschapskunstwerk in het provinciaal domein de Palingbeek

IMG_6254

Het Molenbos

IMG_6256

Laatse controle in Zillebeke….nog 7 kilometer

IMG_6258

Zillebeke vijver

IMG_6266

de Verdronken weiden

IMG_6272

de Rijselpoort in Ieper

IMG_6280

Grote Markt in Ieper

IMG_6282

Menenpoort in Ieper

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s