Hellegattocht De Klijte 11/11/2018

Zoals gisteren reeds aangekondigd, wandelden we dit weekend in eigen streek. In Westvlaanderen is het Heuvelland (rond Kemmel enz..) één van de mooiste wandelgebieden.

Vandaag organiseerden de Heuvellandstappers hun Hellegattocht in dit mooi wandelgebied vanuit De Klijte. We trokken dan ook richting het Heuvelland. We kozen voor de maximum afstand van 27.2km.

De tocht verliet via enkele wandelpaden De Klijte. Over verharde wegen trokken we begeleid van de opkomende zon richting Kemmel. We stapten tot aan de voet van de bekende “Kemmelberg”. Steeds maar weer verhard stapten we richting Loker. Even kregen we een stuk onverhard voor we ietwat ontgoocheld aan onze koffie nipten in de controle in Loker na 7km hoofdzakelijk verharde wegen.

In Loker dienden we 2 lussen te stappen. We gingen van start voor de eerste lus van een goeie 9km en hoopten op beterschap. Snel werd onze hoop beloond. We doken over natuurpaden de Douvevallei in. We verkenden het Eeuwenhoutbos en trokken op Frans grondgebeid naar de Zwarte Berg. Een heerlijke aaneenschakeling van natuurpaden, plankenpaden, bruggetjes enz… brachten ons naar de wijngaarden tussen de Rode en de Zwarte Berg. We dwarsten de grote weg en over natuurpaden daalden we de Schomminkelberg af. Beneden trokken we naar de Rode berg die we beklommen langs de Kosmos site. Boven dwarsten we de grote weg en daalden terug naar Loker na een zeer mooie lus.

Lus 2 trok uit Loker naar de Hellegatstraat. We beklommen de Rode Berg even over de grote weg. Snel doken de natuurpaden weer op en dit op de flanken van de Rode Berg. We vonden de Hellegatstraat terug en die leidde ons zo goed als tot in het dorp Westouter. Net voor het dorp stuurde de parcoursbouwer ons naar de Schomminkelstraat. Hier zetten we de klim van de Rode Berg weer in. Eerst verhard, later onverhard…en na een passage van enkele plankenpaden heel stevig over de beruchte Hellegattrap. Boven dwarsten we opnieuw de grote weg. Een onverhard dalend pad leidde ons terug naar de controle in Loker voor de derde maal na een weeral geslaagde lus.

Na onze laatste pauze trokken we richting de Scherpenberg. Boven genoten we van enkele prachtige vergezichten voor we het bos boven op de Scherpenbegr volledig ontdekten. We dwarsten de weg van Loker naar Dikkebus. Een verhard ommetje tussen de zonnebloemvelden leidden ons terug naar de startzaal in de Klijte na een mooie tocht

IMG_6287

De opkomende zon

IMG_6289

We trekken het Westvlaams Heuvelland in…

IMG_6295

Loker in zicht

IMG_6298

IMG_6299

Centrum Loker bereikt en de eerste conytrole na 7km

IMG_6300

de Lokerse Patriot

IMG_6301

Op pad voor een eerste lus van een goeie 9km

IMG_6305

de Douve vallei

IMG_6315

Op weg naar de Zwarte Berg op Frans grondgebied

IMG_6330

IMG_6336

Wijngaarden bij de zetellift tussen de Rode en de Zwarte Berg

IMG_6341

IMG_6343

IMG_6346

Het vroegere gebouw “Kosmos” op de Rode Berg

IMG_6349

Terug in Loker na een mooie lus voor de tweede controle

IMG_6353

Op pad voor een tweede lus van een goeie 5km op de flanken van de Rode Berg

IMG_6355

IMG_6357

IMG_6363

de beruchte Hellgattrap

IMG_6369

de Scherpenberg

IMG_6374

Prachtig vergezicht van op de Scherpenberg

IMG_6376

Door het bos op de Scherpenberg

IMG_6381

Krijgen De Klijte opnieuw in zicht

IMG_6385

Terug bij de startzaal na een mooie tocht

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                 FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s