Bibbertocht Wachtebeke 17/11/2018

Maandag laastleden werd Gina aan de neus geopereerd (sinussen). Dinsdag mocht ze het ziekenhuis verlaten. De dokter bevestigde dat we mochten wandelen in het weekend, maar we dienden op te letten voor de kou. Juist nu kondigden ze voor het weekend de eerste koude temperaturen aan.

We trokken toch naar Wachtebeke en dan nog voor de Bibbertocht. We starten iets later dan gewoonlijk, namelijk rond 10u15 met de hoop dat de grootste koude zou voorbij zijn. We kozen voor het parcours van 25km…We gingen wel zien tijdens de tocht hoe alles verliep.

We trokken ons op gang tussen de marktkramers van de Markt in Wachtebeke. Langs de kerk verlieten we het centrum en vonden we snel de Moervaart. Die zouden we kilometerslang volgen. Eerst langs de ene zijde, later langs de andere. De schrale Oostenwind blies pal in ons gezicht (niet ideaal voor Gina). We verlieten de Moervaart en een verbindingsweg leidde ons naar het Heidebos. Een eerste korte verkenning bracht ons bij de eerste controle na 5.1km.

Het vlotte niet met Gina. De kou bezorgde haar last en ze besliste de volgende lus van 9,2km over te slaan en in de warme controle mij op te wachten. Ik stapte de lus dus solo. In ijltempo werkte ik deze prachtige lus volledig door het Heidebos af.

Terug in de controle pikte ik Gina op. We startten voor een stuk van 9.8km. Het was al na de middag en logischerwijs ook warmer. Gina was er niet rouwig om. Een fietspad nam ons op sleeptouw. Na een doorsteek van een nieuwe woonwijk bracht een bosrijk ommetje ons langs een riviertje. Na het dwarsen van het riviertje trokken we met de 25km stappers solo op pad. We verkenden het mooie KLoosterbos. Uiteindleijk mondde dit extraatje opnieuw uit bij het riviertje. We volgden dit tot bijna in het centrum. Langs de kerk stapten we terug naar de startzaal na een zeer mooie wandeling met een prachtige lus door het Heide bos.

IMG_6386

We gingen van start door het centrum van Wachtebeke

IMG_6389

We kwamen snel bij de Moervaart

IMG_6402

IMG_6406

Een eerste korte verkenning van het Heidebos

IMG_6407

De controle na 5.1km

IMG_6410

Op pad voor een lus van 9,2km

IMG_6432

IMG_6436

IMG_6441

IMG_6453

IMG_6455

IMG_6461

Kloosterbos

IMG_6472

 

Voor meer Foto’s klik op deze link     FOTO’S

 

 

Knipsel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s