Aawe Kleiretocht Boom 25/11/2018

In de loop van de week was ik op zoek naar een wandeling voor zondag. De Schorrestappers kondigden hun Aawe Kleiretocht vanuit Boom als volgt aan …. “Wandeling langs de Rupel, het pittoreske Klein Willebroek, het natuurdomein Biezenweiden, Broek de Naeyer en Hazewinkel. Na wat opzoekwerk kwam ik tot de conclusie dat dit een prachtig wandelgebied was en dus trokken we deze morgen richting Boom.

Tot onze verbazing kondigden de organisatoren in de startzaal aan dat ondanks hun aankondiging op de folder en in de wandelkalender…ze niet voor dit parcours kozen…omdat er in Klein Willebroek een controle niet beschikbaar was. Op de kaart van het parcours zag ik dat ze richting Reet trokken.

Met een bang hartje (wat zou dit parcours bieden?) startten we rond 8u30 voor de maximum afstand van 29km. De tocht startte met een lus uit de startzaal. Die liet ons eerst heel mooi het Provinciaal domein de Schorre verkennen. Naadloos trokken we naar het volgend natuurdomein de Kleiputten van Terhaeghen. De prachtige lus verliet het natuurdomein voor een korte passage langs de Rupel. Snel stonden daarna we heel tevreden na deze eerste lus terug in de startzaal in de Schorre. We genoten bij onze koffie van een gratis aangeboden jenever.

Wat zou het vervolg van de tocht brengen? Het volgende stuk was er één van 3,9km. We verlieten opnieuw de Schorre en trokken naar Boom. Een gevarieerd poarcours zette ons af bij het park van Boom. Na en korte passage in dit park vonden we de tweede controle.

Na de controle bleven we nog een tijdje hangen in het park. De 12km stappers verlieten ons bij het verlaten van het park. Een verhard fietspad leidde ons naar een woonwijk. De 15 en 21km stappers verlieten ons ook en de tocht verwaterde volledig. Verharde wegen of buurtwegels leidden (fietspaden) ons tussen de velden. Wanneer het ons echt ging vervelen dook de derde controle op na een zeventiental kilometer in een Paarden Manege op grondgebied Reet.

Na een hapje en een drankje trokken we ons opnieuw op gang. De tocht bleef in het zelfde bedje ziek. Verhard trokken we naar Reet. Een kort parkbezoek zorgde voor wat variatie. Wat volgde waren verharde wegen. Waar we voor gevreesd hadden met de parcourswijziging werd waarheid. Uiteindelijk wanneer de 12km stappers opnieuw bij ons waren, kregen we weer  voor een tijdje natuur. Na een verhard verbindingstuk kwamen we opnieuw in het park van Boom en bij de vierde controle.

De laatste 5km werden ingeleid in het park van Boom. Na een verhard intermezzo nam een natuurdoorsteek het over. We splitsten van de andere aftanden. Het enige noemswaardige in dit extra stuk was een mooie natuurwegel. Uiteindelijk was de afsluiter over het plankenpad in het provinciaal domein de Schorre nog één van de hoogtepunten.

We stempelden ons boekje af en bolden wat ontgoocheld terug. De eerste lus was prachtig. De rest viel tegen…jammer…een gemiste kans.

IMG_6699

Het gewijzigd parcours…Niet richting Klein-Willebroek…wel richting Reet

IMG_6700

Op pad voor een lus door het provinciaal domein de Schorre, van waaruit we startten

IMG_6714

IMG_6716

IMG_6718

IMG_6727

Even langs de Rupel

IMG_6731

Terug bij de startlocatie na een prachtige lus

IMG_6737

We trokken even door Boom

IMG_6740

Park van Boom

IMG_6743

Tweede controle in Boom na een goeie 10km

IMG_6744

IMG_6752

We verlieten het park en de tocht verliest voor een hele tijd veel kwaliteit

IMG_6757

Verhard op weg naar Reet

IMG_6760

Derde controle in een paarden manege in Reet

IMG_6765

Kerk van Reet

IMG_6766

We blijven in hetzelfde bedje ziek…

IMG_6767

Eindelijk terug natuur

46895060_1823315864444120_7668748391446216704_n

IMG_6774

Terug in het park en terug bij de controle in Boom

IMG_6781

IMG_6784

 

Voor meer foto’s klik op deze Link       FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s