Wafelentocht Oosterzele 1/12/2018

Vandaag ontdekten we de streek rond Oosterzele op de 22km lange Wafelentocht georganiseerd door de wandelclub het Land van Rhode. Men had vanaf de middag regen voorspeld. Daarom waren we er vroeg bij en trokken we al rond 8u op pad.

De tocht startte met een lus van 8,9km uit de startzaal. De lus speelde zich hoofdzakelijk af aan de andere zijde van de drukke weg tussen Wetteren en Zottegem. Na een passage door het centrum van Oosterzele en de doorsteek van een kleine industriezone kwamen we bij de drukke weg. We dwarsten die en maakten een lus aan de overzijde van de drukke weg. De landelijke lus was een afwisseling van verharde en natuur wegen. Uiteindelijk dwarsten we opnieuw de drukke weg. Via de kleine industriezone en enkele stapwegels kwamen we terug in de startzaal.

Een koffie later trokken we op weg naar Scheldewindeke. Na een plaatselijk ommetje nam een fietspad ons op sleeptouw en leidde ons naar Scheldewindeke.

Hier stapten we en lus van 6,6km. Het verste gedeelte van deze landelijke lus was het mooiste. Dit werd ingeleid langs een beek en trok verder door een gerooid maisveld. Na een passage lansg een koolzaadveld vonden we snel de controle (de Rots) in Scheldewindeke terug.

Verhard trokken we terug op pad naar Oosterzele. De laatste kilometer werd nog opgefleurd met enkele natuurpaden. In lichte regen bereikten we uiteindelijk terug het centrum van Oosterzele en de startzaal.

IMG_6787

Starten rond 8u bij de kerk van Oosterzele

IMG_6795

IMG_6805

IMG_6812

Terug bij de startzaal in Oosterzele na een lus van 8,9km

IMG_6815

Via een fietspad naar Scheldewindeke

IMG_6817

Centrum Scheldewindeke en de tweede controle (11,9km)

IMG_6825

IMG_6830

Terug in Scheldewindeke voor de controle

IMG_6839

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                  FOTO’S

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s