De tweede wilde zwijnentocht Nunspeet (NL) 05/01/2019

Vandaag zochten we het opnieuw in Nederland! We starten in Nunspeet, een dorp tussen Amersfoort en Zwolle, voor een 40km lange wandeling, georganiseerd door WS78, door het prachtig natuurgebied van de Veluwe.

Het werd een mooie tocht volledig onverhard. De tocht trok ofwel door het bos of door de heide. De wandeling miste wat variatie om over een prachtige wandeling te kunnen spreken.

Toen we rond 8u30 zaal Pineta in Nunspeet bereikten, zat die al overvol. Het was er zeer druk…tot onze grote verbazing doken Guy Goffin (voorzitter van de wandelcub Stavelot) en zijn vriendin Patricia ook op in de startzaal. Na een welkomstwoordje van de voorzitter? van WS 78 konden we rond 9 uur op pad. We doken direct het bos in. Een éénmanspad nam ons op sleeptouw. Met 200 man over dit pad …het was soms drummen en zoeken voor iedereen naar het juiste tempo en de nodige ruimte. Het éénmanspad ging geleidelijk over in bredere bospaden. Maar het eerste deel tot bij de soep/koffiepost (12,2km) in Vierhouten was volledig over bospaden (de Leuvenumse bossen en het gemeentebos van Nunspeet).

Na de rust trokken we even door Vierhouten. Langs het voetbalveld en een kamping bereikten we de Elspeetsche heide. Slingerend tussen de uitgebloeide heide liepen we naar de Vodseberg. Na de beklimming van deze duin daalden we naar een fietspad. Een tussendoortje voor we opnieuw door het mul zand trokken. Kilometers lang…je zag de wandelaars steeds kilometers voor U uitlopen. Uiteindelijk dwarsten we een grote weg. Een blijkbaar eindeloze bosdoorsteek bracht ons in Elspeet. We namen een kijkje bij de Schaapskooi voor we in het centrum het restaurant t Edelhert vonden na 23,8km. Het team van het restaurant was zeer goed georganiseerd en snel waren we voorzien van eten en drinken.

Na de controle dwarsten we (samen met Jan en Wilma) het mooie dorp Elspeet.Via een stuk open vlakte en een korte bosdoorsteek kwamen we op een fietspad. We ruilden uiteindelijk het fietspad in voor een nieuwe doorsteek van de Elspeetsche heide. Korter dan de eerste….We kwamen onder meer langs een dwars doorsnede van een grafheuvel en opnieuw in de buurt van de Vodseberg. We liepen een stukje dubbel (op het parcours van deze morgen) om via het centrum van Vierhouten terug bij de soep/koffiepost uit te komen na 32,3km. We namen er nog een laatste stevige pauze.

Het laatste stuk trok opnieuw het bos in. We kwamen langs het mooie Rode Heksmeer. Na het dwarsen van een drukke weg volgde een heel mooi stukje parcours met het nodige klim- en daalwerk onder meer door een kabouterbos. Gelukkig was het nog niet donker en mochten we nog het volledige parcours afwerken…Men had aangekondigd dat door de vroege donker het mogelijk was dat de laatste wandelaars een aangepast parcours dienden af te werken. Rond 16u30 bereikten we opnieuw de startzaal. Samen met Guy en Patricia sloten we deze tocht gezellig af met een streek bier …Zwaar Leven…een tripel van de Veluwe.

img_8083

Groepstart om 9u…direct het bos in

img_8093

img_8102

Eerste rustpost bij de familie Hulgenbosch in Vierhouten na 12,2 kilometers in het bos

img_8111

Elspeetsche heide

img_8116

de Vodseberg

img_8147

Tweede rustpost ’t Edelhert in Elspeet na 23,8km

img_8157

Terug op de Elspeetsche heide

img_8170

Dwarsdoorsnede van een grafheuvel

img_8181

Derde rustpost terug bij de familie Hulgenbosch in Vierhouten na 32,3km

img_8190

 

img_8201

img_8209

Triple van de Veluwe proeven!

 

Voor meer Foto’s klik op deze link         FOTO’S

 

 

knipsel

6 gedachten over “De tweede wilde zwijnentocht Nunspeet (NL) 05/01/2019

    1. Het leven is inderdaad zwaar. Het is niet alleen 40km wandelen….dan nog al die inspanningen achteraf. 😀😀😀 overal waar je passeert in dit gebied, zie je in de grond gescharrel van de zwijnen…ik denk dat in deze regio veel wilde zwijnen zitten…..vandaar de naam van de tocht waarschijnlijk 😀😀😁

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s