Winterserietocht Waalwijk (NL) 06/01/2019

Na onze tocht in Nunspeet van gisteren bleven we in de omgeving van de Veluwe slapen. Vandaag op de terugweg stopten we in Waalwijk voor een tocht van de Winterserie van WSV Waalwijk ’82. We hoopten wat van het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen te kunnen genieten op deze tocht.

Na een feilloze rit leidden enkel parkeerwachters ons naar een parkeergelegenheid. Na een vlotte inschrijving trokken we ons iets na 9u30 op gang. De tocht startte echt moeilijk. Door een woonwijk kwamen we op de rand van Waalwijk. We liepen even op de rand van Sprang-Capelle  voor enkele verharde wegen ons naar Kaatsheuvel brachten. Gelukkig werden we verlost van de beton en doken we de verwachte Loonse en Drunense duinen in. Een mooie bosrijke rondleiding werd afgesloten met een prachtige passage langs een waterpartij voor we na 5,8km de eerste maal konden rusten bij een wagenrust.

Wat volgde was een lus van 8,8km. Een prachtige lus puur natuur door de prachtige natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen maar ook door het natuurgebied “Huis ter Heide”. We passeerden ook de achterzijde van het pretpark de Efteling. Voldaan konden we na 14,6km opnieuw aanschuiven bij de wagenrust van daarnet voor een hapje en een drankje.

Het laatste deel begon met een lang fietspad. Uiteindelijk bereikten we opnieuw de Loonse en Drunense duinen voor een mooi bospad. Eénmaal uit het bos nam een wandelpad tussen de huizen ons mee langs enkele mooie waterpartijen. We sloten de zeer mooie en gevarieerde tocht af met een doorsteek van een woonwijk voor we voldaan ons boekje lieten afstempelen.

img_8212

De organiserende wandelclub wenst ons succes

img_8213

img_8230

img_8237

img_8239

Eerste rust na 5,8km

img_8241

Op pad voor een lus van 8,8km

img_8245

img_8253

img_8281

img_8282

Terug bij de wagenrust na een prachtige lus….na 14,6km

img_8287

Een laatste stukje Loonse en Drunense Duinen

img_8290

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link            FOTO’S

 

 

 

knipsel

2 gedachten over “Winterserietocht Waalwijk (NL) 06/01/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s