Globetrotterswandeltocht Brugge 09/03/2019

We trokkken vandaag naar Brugge om deel te nemen aan de 30km lange Globetrotterswandeltocht….eigenlijk de Vestentocht.

Iets voor acht uur bereikten we de startzaal. In de zaal troffen we Nancy en Gunter. Tijd om een uitgebreide babbel op te zetten over zijn memorabel avontuur op de “Legends Trail” niet minder dan 269km in de Ardennen van het voorbije weekend…Nogmaals proficiat…

Na de babbel en de koffie gingen we van start. Snel stonden we bij het station van Brugge en trokken we de Vesten op. Langs het Minnewaterpark, de Gentpoort en de nieuwe brug bij de Coupure kwamen we bij de Kruispoort waar we de Vesten verlieten. Tussen de huizen en langs het voetbalveld stapten we naar de controle na 5.1km in Sint Kruis Brugge.

Na de controle verlieten eerst de 12km stappers ons en wat verder ook de 18km stappers. Onverhard over mooie natuurpaden werden we naar Kasteel de Spycker gestuurd. We ontmoetten even opnieuw de 18km stappers. Na een nieuwe splitsing trokken we door enkele woonwijken naar de omgeving van de Abdij van Male. Hier doken we over zandwegen de natuur in. Een korte bosdoorsteek nam het over en bracht ons op de oude spoorwegbedding. Die volgden we langs het natuurgebied Schobejakshoogte. We verlieten de spoorwegbedding om in een school (OLVA) in Assebroek de tweede controle te vinden na een goeie 13km.

Hier stapten we (de 30km stappers) een mooie lus van 5.1km. Via de oude spoorwegbedding trokken we naar de Gemene- en Loweiden. We kwamen bij de kerk van Ver-Assebroek. We maakten een lus door de mooie Assebroekse Meersen achter de kerk om opnieuw voor de kerk uit te komen en snel de controle terug te vinden in OLVA na 18,3km.

Na een korte babbel met Luc uit Leuven trokken we naar de Assebroekse Gemene Weiden. Heerlijk doorkruisten we dit natuurgebied. Bijna naadloos stapten we door naar de volgende bosdoorsteek namelijk Veltem bos. We verlieten dit domein, dwarsten de Maalse steenweg en trokken tussen de huizen van Sint Kruis terug naar de controle in Sint Kruis na een goeie 24km.

Het laatste stuk startte langs het Zuidervaartje, dit bracht ons  steeds dichter bij het centrum van Brugge. Langs het Handelsdok trokken we naar de Kolenkaai om uiteindelijk bij de Ezelpoort uit te komen. Hier volgden we opnieuw de Vesten. Door het Visartpark stapten we naar de Smedenpoort. Hier verlieten we de Vesten om terug te stappen naar de startzaal na een zeer mooie wandeling. Een dikke pluim voor de Brugsche Globetrotters…

IMG_9265

In de startzaal Gina, Gunter en Nancy

 

IMG_9270

Bij het Minnewaterpark

IMG_9275

Nieuwe brug bij de Coupure

IMG_9282

IMG_9283

Kasteel de Spycker

IMG_9289

Omgeving van de abdij van Male

IMG_9291

 

IMG_9305

Gemene- en Loweiden

IMG_9314

Kerk van Ver Assebroek op de achtergrond

IMG_9317

IMG_9328

Assebroekse Gemene weiden

IMG_9330

IMG_9339

IMG_9349

Langs het Zuidervaartje terug richting Brugge

IMG_9355

Langs de Kolenkaai

IMG_9356

Ezelpoort

 

 

Voor meer foto’s klik op deze link       FOTO’S

 

 

Knipsel

2 gedachten over “Globetrotterswandeltocht Brugge 09/03/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s