Boerenkrijgmarsen Bornem 21/07/2019

Wie Bornem zegt…denkt direct aan de Dodentocht….maar er worden ook andere wandeltochten georganiseerd in Bornem. De wandelclub KWIK (Kunnen Wandelen is een Kunst) Bornem organiseerde vandaag hun Boerenkrijgmarsen. We stapten er de tocht van 18km door het Land van “Stille Waters”.

Vanuit het OC Ter Dilft (dat dienst deed als startzaal) trokken we direct (over de aankomst van de Dodentocht) naar het Marktplein. Na een eerste splitsing stuurde de parcoursbouwer ons via de omgeving van het station verhard onder de N16 door. De tocht kon echt beginnen en een gevarieerd parcours stuurde ons naar Hingene voor de eerste controle.

Hier stapten we een lus die tweemaal door het park rond het mooie kasteel d’Ursel trok. Tussen de twee passages door verkenden we de velden rond Hingene.

Na onze tweede rust in Hingene stuurde men ons naar de Scheldeboorden. Op het jaagpad trokken we langs de Notelaar richting Bornem. We daalden van het jaagapd af en een mooie taludpassage kon ons bekoren. Langs enkele vijvers stapten we naar de volgende rustpost in café St Vadde. We genoten er van een biertje op het terras.

Het laaste stuk van 4.2km bracht ons terug over de N16 en ook weer naar het centrum van Bornem. Langs de kliniek trokken we opnieuw de natuur in om via enkele mooie dreven de abdij te bereiken. Van hieruit stonden we snel in OC Ter Dilft na een mooie wandeling.

IMG_0437

Direct over de Markt van Bornem

IMG_0445

IMG_0454

Kasteel d’Ursel

IMG_0458

IMG_0462

IMG_0467

IMG_0472

IMG_0478

IMG_0479

de Notelaar

IMG_0480

de Schelde

IMG_0493

IMG_0497

IMG_0501

IMG_0505

Controle 3 café St Vadde

IMG_0512

IMG_0516

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link       FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s