Stropkestocht Sint-Denijs-Westrem 28/08/2019

De derde hittegolf van deze zomer is in het land….toch trokken we deze morgen naar Sint-Denijs-Westrem. De Florastappers richtten er hun Stropkestocht in. Op weg naar Sint-Denijs-Westrem begon het te regenen. Gina had gelukkig aan de paraplu’s gedacht.

Het was dan ook in de regen dat we ons op gang trokken voor het parcours van 22km. De wandeling startte met een doorsteek van Sint-Denijs-Westrem. Eénmaal de grote weg van Kortrijk naar Gent gepasseerd…doken we de natuur in. We slingerden wat door een jong natuurgebied. Na het dwarsen van een drukke weg kwamen we in de vallei van de Rosdambeek. Een prachtig plankenpad nam ons een hele tijd op sleeptouw en leidde ons naar de rand van Sint-Martens-Latem. We dwarsten opnieuw de grote weg. Rustige wegen langs kasteel Borluut leidden ons terug naar de startzaal na een inleidende lus van 6,3km. Tijd voor koffie….

Na de controle wachtte ons een stuk van 3,8km. Dat zou ons naar Afsnee brengen. Langs de kerk van Sint-Denijs doken we een woonwijk in. Langs de spoorweg kwamen we in een park met een mooi kasteel. We verkenden verder het park en kwamen langs het ziekenhuis Karus. Even door het Leiepark (met een eerste blik op de Leie) en we kwamen bij de controle aan de kerk van Afsnee.

Na onze tweede pauze wachtte ons een lus van 8,4km. Na de splitsing werden we tussen de velden naar de Goedingebrug gestuurd. We dwarsten via de wandelbrug de Leie. We werden getrakteerd op een zeer mooi stuk natuur door het natuurgebied de Keuzemeersen. Een mooi pad langs de Leie leidde ons opnieuw naar de rand van Sint-Martens-Latem. Prachtige natuurpaden brachten ons terug naar de Goedingebrug. We dwarsten opnieuw de Leie en werden over een afwisselend parcours door de Afsneekouter teruggestuurd naar de controle in Afsnee.

Het laatste stuk stuurde ons verhard over de E40. We werden nog getrakteerd op een leuk extraatje, met een natuurdoorsteek bij de Duivebeek,  voor we voldaan na een mooie wandeling (met veel groen) ons boekje lieten afstempelen.

IMG_1286

de startzaal

IMG_1294

Prachtig plankenpad in de vallei van de Rosdambeek

IMG_1300

IMG_1304

Kasteel Borluut

IMG_1308

Terug in het centrum van Sint-Denijs-Westrem na een eerste lus

IMG_1310

IMG_1311

Park rond het ziekenhuis Karus

IMG_1322

de controle in Afsnee…voor de eerste maal na 10,1km

IMG_1324

Op pad voor een lus van 8,4km

IMG_1326

Bij de Goedingebrug….hier dwarsten we de Leie

IMG_1329

IMG_1333

Mooi pad langs de Leie naar Sint Martens Latem

IMG_1341

Kerk van Sint Martens Latem achter de typische villa’s

IMG_1343

IMG_1357

IMG_1361

IMG_1363

Terug over de Leie bij de Goedingebrug

IMG_1367

Terug bij de controle in Afsnee na 18,5km

IMG_1371

IMG_1372

 

Voor meer Foto’s klik op deze link              FOTO’S

 

 

Knipsel

3 gedachten over “Stropkestocht Sint-Denijs-Westrem 28/08/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s