Water- en Windwandeltocht Burgh-Haamstede (NL) 21/09/2019

De weerman voorspelde prachtig weer dit weekend. Ideaal om nog eens naar het Nederlandse Zeeland te trekken voor een stevige zomerse wandeling. Zeeland bestaat uit meerdere schiereilanden. We trokken naar het schiereiland Schouwen-Duiveland waar we startten in Burgh-Haamstede. De plaatselijke voetbalclub organiseerde een wandeltocht. We kozen voor het parcours van 31km.

Het parcours was opgebouwd uit 2 lussen uit de startzaal van beide een goeie 15km…met in beide één controle in een strandpaviljoen.

Lus 1 bracht ons naar de Zuidrand van Schouwen-Duiveland. Ze startte heel mooi met een doorsteek van de dorpskern van Burgh. Naadloos kwamen we in de Zeepeduinen. Een mooie doorsteek van deze duingordel mondde uit op een fietspad. Dat trok door de bosrijke duinengordel naar Westerschouwen. Hier vonden we na een goeie 7km in Paviljoen Duinzigt de eerste controle. Na de controle trokken we via een stevige trappenpassage naar het strand. We stapten tot bij de Oosterscheldekering. Via enkele omwegen kwamen we langs de Oosterschelde die we volgden tot bij het haventje van Burghsluis. Van hieruit trokken we door de polders terug naar de startzaal na een zeer mooie eerste 15km.

Lus 2 trok naar de Noordrand van het schiereiland. We stapten langs de Pannekoekmolen naar de dorpskern van Haamstede. Enkele mooie wandelpaden leidden ons naar het mooie slot van Haamstede. Rustige wegen stuurden ons uit Haamstede. We spliststen van de 20km stappers af en trokken op een fietspad door het natuurgebied Vroongronden. Bij het verlaten van dit natuurgebeid namen we een extra pauze op een kamping. Na onze extra stop bracht een verbindingsstuk ons naar de kust en de eigenlijke controle in het gezellig Paviljoen de Zwaluw op grondgebied Renesse. Na de controle volgden we de kustlijn bovenop een duinengordel. Klim en daalwerk stuurde ons uiteindelijk uit deze gordel weg. Verharde wegen leidden ons  terug naar Burgh-Haamstede. We kwamen weer bij de Pannekoekmolen voor we de startzaal terugvonden.

We hadden er een zeer mooie wandeldag opzitten…Prachtig weer, heel mooie omgeving, een mooi parcours…voor mij teveel fietspaden om over een zeer mooi parcours te spreken…Er kon hier nog veel meer uitgehaald worden…denk ik

 

IMG_2031

De plaatselijke voetbalclub FC De Westhoek organiseerde deze wandeling vanuit hun kantine bij de kerk van Burgh

IMG_2033

In het centrum van Burgh

IMG_2040

de Zeepeduinen

IMG_2058

IMG_2061

Controle in Paviljoen Duinzigt na 7,8km in Westenschouwen

IMG_2065

Even langs het strand

IMG_2080

Langs de Oosterschelde

IMG_2089

Burghsluis

IMG_2094

Terug in de startzaal na 15,4km

IMG_2095

Op pad voor een tweede lus van een goeie 15km langs deze Pannekoekmolen

IMG_2107

Slot van Haamstede

IMG_2110

Natuurgebied de Vroongronden

IMG_2117

De controle….Paviljoen de Zwaluw na 23,5km

IMG_2121

IMG_2127

IMG_2133

Terug bij de Pannekoekmolen en de startzaal

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                FOTO’S

 

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s