Deliriumtocht Melle 28/09/2019

Vandaag waren we op bezoek bij de wandelclub WSV Land van Rhode. Ze organiseren jaarlijks een mooie  tocht vanuit Melle die een bezoek brengt aan de brouwerij van de Delirium Tremens. Ondanks het aangekondigde slecht weer trokken we deze morgen naar Melle.

Onder de gietende regen gingen we iets na zeven uur van start voor het parcours van 35km. Onder de paraplu wrongen we ons langs enkele spoorwegen uit de drukte van Melle. Een mooie voetwegel zette ons definitief op pad. We passeerden het erg rustige Gontrode voor we getrakteerd werden op een prachtige passage door het Aelmoeseneiebos. Enkele veldwegels later stonden we voor de poorten van het ILVO proefstation in Lemberge dat dienst deed als eerste controle na 7,4km.

Na de controle had de regen plaats gemaakt voor een waterzonnetje. Badend in dit zonnetje trokken we verder over enkele mooie veldwegen. Rustige wegen op de Hoek ter Hulst brachten ons bij een zeer mooie passage over het Bunkerwandelpad. Dit mondde uit in de tweede controle in de Tussenstop in Moortsele na 15,4km.

Na de controle verkenden we de vallei van de Driesbeek. Een gevarieerd parcours bracht ons bij de splitsing met de 25km stappers. Samen met de 50km stappers trokken we tussen de maïs naar Bottelare. Bij de kerk in café ’t Ketske vonden we de derde controle na 21,5km. De snelle mannen van de 50km vielen er binnen. Er werd uitgebreid nagekaart over de Great Escape van vorige week.

Een mooie stapwegel stuurde ons uit Bottelare naar het Gentbos. Een mooie rondleiding door dit mooi stukje natuur werd ons aangeboden. Een afwisselend parcours stuurde ons vanuit het Gentbos tot bij de kerk van Lemberge, die we rondden om opnieuw in het proefcentrum ILVO uit te komen voor de vierde controle na 27,6km. We trakteerden er ons zelf op gebak en koffie.

Door het proefcentrum trokken we ons weer op gang. Een mooie bospassage nam het over… voor we verhard naar de Brouwerij van de Delirium Tremens werden gestuurd. We genoten er van een gratis biertje samen met Jacqueline en parcoursbouwer Etienne (die voor het 23ste jaar op rij ons een mooie tocht had aangeboden).

Na het brouwerijbezoek dienden we nog 700m te wandelen om  startzaal te bereiken na een geslaagde wandeldag.

IMG_2202

de info in de startzaal

IMG_2217

Het Aelmoeseneiebos in Gontrode

IMG_2218

IMG_2219

IMG_2224

In de eerste controle met Hans en Kathy na 7,4km

IMG_2225

IMG_2230

IMG_2240

IMG_2246

Tweede controle na 15,4km in de Tussenstop in Moortsele

IMG_2248

de vallei van de Driesbeek

IMG_2252

Op pad naar Bottelare

IMG_2259

Derde controle café t Ketske in Bottelare na 21,5km

IMG_2267

Het Gentbos

IMG_2281

De Kerk van Lemberge in zicht

IMG_2289

IMG_2299

Aangekomen bij de brouwerij van de Delirium Tremens

IMG_2297

Genieten samen met Jacqueline

 

Voor meer FOTO’S klik op deze link         FOTO’S

 

 

Knipsel

2 gedachten over “Deliriumtocht Melle 28/09/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s