Wandel Mee dag – Viggaaltocht Deinze 16/11/2019

In deze periode van het jaar organiseren heelwat clubs “Wandel Mee” dagen. Ook de Natuurvrienden uit Deinze organiseerden vandaag dergelijke tocht vanuit de ruime startzaal van het VTI in Deinze.

Rond 8u15 trokken we ons op gang voor het parcours van 20km. We wandelden door de groene Ten Bosse wijk richting Hulhaege. Hier was een eerste splitsing. We gingen  links af richting Stokerij Filliers. Van bij de Stokerij stuurden men ons naar de Oude Leie. Deze volgden we meer dan 2 km op het mooie onverharde Visserspad. In de Kleine Pontstraat kwamen we terug samen met de 10km stappers. Over het handbediende ophaalbrugje van Astene Sas trokken we verder. Via een villawijk bereikten we dan de rustpost Ten Hove in Astene na 6,5km.

Na de pauze stond voor ons een lus van 8km op het programma. Enkele mooie paden zoals het Cederpad en het Boswachterspad leidden ons naar het Goed Te Parijs. We werden kilometerslang rondgeleid in dit mooie jonge natuurdomein. Uiteindelijke leidde de Astenedreef ons terug naar de controle bij de kerk van Astene.

De controle duurde langer dan verwacht. Heelwat bekende wandelaars kruisten ons pad in de controle en er werd dan ook uitgebreid bijgepraat. Uitgepraat trokken we uiteindelijk terug naar de Astenedreef. Na een stukje heen en terug stapten we naar het spoorwegpad. Dit fietspad leidde ons langs de spoorweg terug naar Deinze. Voorbij het station bracht een tunneltje ons onder de spoorweg en kwamen we bij de kerk van Petegem. We rondden de kerk en kwamen bij een Oude Leie Visvijver. Rond deze vijver stapten we naar het Antoon Van Parijspad. Dit volgde we tot bij de Tolpoortbrug. Over de brug kwamen we op de markt en via enkele centrumstraten snel terug in de startzaal na een mooie wandeling.

IMG_3909

de ruime startzaal in het VTI van Deinze

IMG_3915

IMG_3928

We volgden deze Oude Leie Arm op het 2km lange onverharde Visserspad

IMG_3940

Het ophaalbrugje bij Astene Sas

IMG_3943

Eerste controle bij de kerk van Astene na 6,5km

IMG_3945

Op pad voor een lus van 8km

IMG_3955

IMG_3961

IMG_3965

Astenedreef

IMG_3968

Terug bij de controle in Astene na 14,5km

IMG_3971

Langs de spoorweg terug naar Deinze

IMG_3973

Bij de kerk van Petegem

IMG_3976

De Tolpoortbrug (centrum Deinze)

IMG_3979

Terug bij de startzaal

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                  FOTO’S

 

 

Knipsel

3 gedachten over “Wandel Mee dag – Viggaaltocht Deinze 16/11/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s