Trekvogelpad dag 2 (Beekbergen-Brummen) 20/11/2019

Op dag 2 op het Trekvogelpad startten we in Beekbergen in de buurt van de snelweg A50, waar we gisteren gestrand waren. De bedoeling was om het station in Brummen te bereiken na 21km.

We startten bij vriestemperaturen. De zon kwam direct tussen de bomen piepen. We probeerden met onze fototoestellen de zonnestralen te vangen terwijl we door een prachtig natuurgebied (Klein-Zwitserland genaamd) trokken. De uitgebloeide heide was volledig wit door de vorst en zon gaf die nog extra glans. We beklommen de Reeenberg en daalden via een mooi bospad tot bij het kanaaltje Vrijenbergerspreng. We volgden dit kanaaltje en troffen de Kleine en de Grote Loenense watervallen op dit kanaaltje. Deze kunstmatig aangelegde watervallen stellen eigenlijk weinig voor. Van bij de grote waterval trokken we door de bossen langs een soort “hindoe tempel” Sada Shiva Dham naar het centrum van Loenen na een achttal kilometer.

Bij het binnenkomen van Loenen sloeg het weer volledig om. Het werd mistig, de zon verdween en het werd ijzig koud. Het zou voor de rest van de dag zo blijven. We kwamen in de buurt van Landgoed Ter Horst, maar door de mist konden we er geen glimp van opvangen. Er volgde een verbindingstuk dat ons naar Eerbeek bracht. In Eerbeek waren de hoogtepunten een passage langs het Goed ter Eerbeek en een watermolen.

Na Eerbeek maakten ik een eigen versie van het Trekvogelpad. In plaats van naar Hall te stappen…koos ik om even langs het Apeldoorns kanaal te wandelen. Van hieruit bracht de Rhienderensestraat ons naar het natuurgebied Leusveld, waar we het trekvogelpad weer opppikten. We verkenden dit natuurgebied en een mooie afwisseling van stapwegels bracht ons naar het Golfterrein bij het kasteel van Engelenburg. We stopten in dit kasteel voor een koffie voor we voldaan na een zeer mooie wandeling Brummen binnenstapten. Van bij het station van Brummen bracht het openbaar vervoer ons via Eerbeek feilloos terug naar ons hotel. Op naar dag 3 morgen…

 

IMG_4269

IMG_4282

IMG_4301

Vrijenbergerspreng

IMG_4302

de kleine Loenense waterval

IMG_4308

IMG_4314

Sada Shiva Dham

IMG_4320

Kerk in Loenen

IMG_4335

Watermolen in Eerbeek

IMG_4339

IMG_4340

IMG_4360

IMG_4366

Kasteel Engelenburg in Brummen

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                     FOTO’S

 

 

Knipsel

 

 

 

4 gedachten over “Trekvogelpad dag 2 (Beekbergen-Brummen) 20/11/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s