Trekvogelpad dag 3 (Brummen-Vorden) 21/11/2019

Voor onze derde dag op het Trekvogelpad trokken we deze morgen met onze wagen naar het station van Brummen. Hier hadden we gisteren onze tweede etappe beeindigd. We wilden vandaag vanuit Brummen naar Vorden stappen (21km) en met de trein terug naar Brummen komen.

Het station van Brummen ligt aan de westrand van het dorp. Dit betekende dat de eerste 2km een verkenning waren van het dorp Brummen. Eénmaal voorbij de ringweg kwamen we in de natuur. We stapten tot bij de rivier de IJssel. Met het veerpont Bronkhorsterveer werden we over de Ijssel gebracht. Eénmaal over de Ijssel kwamen we in een totaal andere streek. Geen sprake meer van de bosrijke Veluwe…maar we kwamen in de Achterhoek. Dit is het meest Oostelijk deel van de provincie Gelderland. Karakteristiek voor deze streek zijn de uitgestrekte weilanden en de pittoreske dorpen. Van pittoreske dorpen gesproken …. we stapten direct naar één van die dorpen namelijk Bronkhorst. Officieel is dit het kleinste stadje van Nederland. Dit prachtig dorpje lijkt wel een openluchtmuseum waar de tijd is blijven stil staan. We namen er een pauze na 5km  in de prachtige herberg de Gouden Leeuw. De koffie warmde ons wat op alhoewel het minder koud was dan gisteren.

Na de pauze volgde een parcours tussen de vele weilanden door ….met nogal wat lange rechte stukken….niet ons meest favoriete parcours. Na het dwarsen van de N314 trokken we de weilanden in om de Baakse Beek een hele tijd te volgen. Uiteindelijk mondde onze trektocht langs de Baakse Beek uit in het dorpje Wichmond. Hier rustten we een tweede maal na een dertiental kilometer in een gezellig chocoladehuis.

Na onze pauze verbeterde het parcours weer…We kregen prachtige natuurpaden voor de voeten. We stopten even voor een self service rustpunt op de alpaca boerderij de Rietberg. Van hieruit brachten prachtige natuurpaden ons naar het kasteel van Hackfort. We namen er even tijd om enkele foto’s te nemen voor we verder trokken.

Na ons bezoek aan het kasteel van Hackfort bleef het parcours ons bekoren. We kwamen in de vallei van de Veengoot en een variatie aan paden bracht ons naar de Zuidrand van Vorden. Hier betraden we het Landgoed Vorden. Een prachtige dreef leidde ons tot bij het kasteel van Vorden, waar het Pieterpad ook voorbij komt en zelfs halfweg is.

Bij het kasteel van Vorden verlieten we het Trekvogelpad om naar het station van  Vorden te wandelen waar we de trein terugnamen naar Brummen. We hadden er een mooie wandeling opzitten. …de minste van onze 3 dagen langs het Trekvogelpad maar dat is ook logisch want deze tocht trok door een minder spectaculaire streek namelijk de Achterhoek in vergelijking met de Veluwe….Uiteindelijk vonden we deze driedaagse langs het Trekvogelpad heel mooi en gevarieerd….Een voltreffer…

IMG_4373

We startten onze tocht vandaag bij het treinstation van Brummen

IMG_4374

Eerste kilometers door het centrum van Brummen

IMG_4386

We kwamen bij de Ijssel rivier

IMG_4389

Met dit veerpont dwarsten we de rivier

IMG_4396

Andere kant van de Ijssel….een andere streek namelijk de Achterhoek

IMG_4397

We kwamen in het pittoreske Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

IMG_4400

IMG_4409

IMG_4417

IMG_4419

Langs de Baakse Beek

IMG_4444

Even pauzeren in dit chocoladehuis…in Wichmond na 12km

IMG_4447

IMG_4458

IMG_4459

Self Service rustpunt de Rietberg

IMG_4467

Het Kasteel van Hackfort

IMG_4472

Over de Veengoot

IMG_4477

IMG_4479

IMG_4481

Zowel het Trekvogelpad als het Pieterpad komen bij het kasteel van Vorden

IMG_4486

Het Kasteel van Vorden

IMG_4487

Het station van Vorden waar we onze tocht afsloten…en de trein terug naar Brummen namen.

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                   FOTO’S

 

 

Knipsel

Een gedachte over “Trekvogelpad dag 3 (Brummen-Vorden) 21/11/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s