Sint-Nicolaaswandeling Haaksbergen (NL) 23/11/2019

We profiteren nog steeds van wat vakantie op de Veluwe in Nederland. Na onze wandelavonturen de voorbije dagen op het Trekvogelpad willen we dit weekend nog 2 georganiseerde wandelingen in de buurt meepikken.

We trokken vandaag naar Haaksbergen, een dorp in de provincie Overijssel in de buurt van Enschede. De wandelvereniging DIO (Door Inspanning Ontspanning) organiseert vandaag en morgen hun Sint-Nicolaaswandeling. We kozen voor het parcours van 25km.

Stipt 9 uur werden de routebeschrijvingen uitgedeeld en konden we op pad. Door een woonwijk verlieten we Haaksbergen. Rechte wegen in de buurt van de spoorweg stuurden ons verder weg. Nadat de 10km en de 15km stappers ons verlieten, bloeide de tocht geleidelijk open. We kregen zandpaden voor de voeten, die dienden plaats te maken voor een mooi pad langs een sloot voor we langs mooie vennen kwamen in het gebied Galgenslat. Naadloos kwamen we in het natuurdomein Buurserzand. Prachtige plankenpaden leidden ons tussen en over de vennen. Over zandpaden werden we verder rondgeleid in dit gebied. Een mooi pad langs een sloot stuurde ons uit deze natuurzone. Een kaarsrechte verharde weg nam het over. Jammer genoeg kilometerslang om uiteindelijk in de controle uit te komen op een hoeve in de Hazeweg na 10,1km.

Na onze pauze stond een lus van 11km geprogrammeerd. We dienden  een stuk heen en terug te lopen op de kaarsrechte weg van daarnet. We dwarsten de N18 en rechte wegen stuurden ons naar de vallei van Hagmolenbeek. Van hieruit stapten we naar Landgoed Twickel. We kregen een mooie rondleiding in dit 4.300 hectare groot domein. Een landschap waarin bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen. We passerden ook enkele historische boerderijen. Kaarsrechte zandwegen leidden ons uiteindelijk terug naar de controle na 21,1km.

Na de controle bracht een fietspad ons terug richting Haaksbergen. Met een doorsteek langs de spoorweg kwamen we opnieuw bij het pad door de woonwijk van deze morgen en snel ook terug in de startzaal. De tocht bevatte heel mooie passages zoals door het natuurdomein Buruserzand als door het landgoed Twickel maar ook mindere passages met veel lange rechte stukken. We hadden wat meer verwacht van deze tocht….Gelukkig was het gans de dag zonnig winterweer…

IMG_4490

Na een drietal kilometer de eerste natuurpaden

IMG_4493

IMG_4500

IMG_4501

IMG_4504

IMG_4508

IMG_4514

IMG_4516

De eerste controle na 10,1km

IMG_4517

Op pad voor een lus van 11km

IMG_4528

IMG_4532

IMG_4536

IMG_4538

IMG_4541

IMG_4552

Terug in de controle na 21,1km

IMG_4555

IMG_4557

Terug bij de startlocatie….Sporthal de Els

 

Voor meer Foto’s klik deze link                     FOTO’S

 

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s