Marche de la Saint-Nicolas Floreffe 8/12/2019

Ondanks het feit dat de weermaker bakken regen en wind had aangekondigd trokken we vandaag toch richting Wallonië, meer bepaald naar Floreffe. Club des Marcheurs de Floreffe organiseerden vanuit een prachtige startlocatie, namelijk de abdij van Floreffe, hun Marche de la Saint-Nicolas. We kozen voor het parcours van 31km.

Het parcours van 31km bestond uit 2 grote lussen. Een eerste deel van 20km trok richting Malonne….Het tweede deel van 11km trok richting Franière.

Rond 8 uur bereikten we de omgeving van de abdij van Floreffe. De eigenlijke startzaal vinden in dit historisch gebouw leek niet eenvoudig. Uiteindelijk bleek de startzaal volledig boven op de heuvel gelocaliseerd te zijn.

We starten met het traject van 20km richting Malonne. We daalden uit de startzaal om in het dorp Floreffe uit te komen. Na een splitsing dwarsten we de N90. Tijd om de eerste klim van de dag in te zetten. We klommen over natuurpaden om in le Bois de la Forêt uit te komen. Eénmaal door dit kleine bos zetten we de daling in naar Malonne. De stevige daling, zelfs dwars door het kerkhof, mondde uit in het centrum van Malonne. We vonden uiteindelijk na 5km wandelen de controle in één van de vele scholen van Malonne. Tijd om ons wat te drogen….want het regende al van bij de start heel stevig.

We dienden hier vanuit de controle een lus van 5km te stappen. We werden eerst mooi langs het riviertje Le Landoir gestuurd voor de parcoursbouwer ons stevig liet klimmen. Boven op het plateau kwamen we bij de traditionele controle uit Marche de la Citadelle(site Reumonjoie). Van hieruit daalden we opnieuw naar Malonne. Verharde wegen leidden ons terug naar de controle.

Na de controle klommen we naar een woonwijk. In de woonwijk vonden we een mooi onverhard pad. Dat leidde ons door een weide….Het was bonken tegen de wind en de regen. Na deze weide doorsteek volgde een verbindingstuk langs het dorp Buzet. We dwarsten een drukke weg en pikten opnieuw de natuurpaden op. Een mooie aaneenschakeling bracht ons bij een splisting. De grotere afstanden trokken er alleen op uit. Wat volgde was een prachtig stukje parcours. We daalden in een bosrand om bij een riviertje uit te komen. We volgden dit riviertje eerst in het bos en vervolgens op de rand van een akker over een zeer modderig pad. Na heelwat glijwerk bereikten we de N922. Die we volgden om terug in de startzaal uit te komen. Ik checkte even bij Gina en alles bleek OK te zijn….dus gingen we verder met het parcours van 11km richting Franière.

We werden, na een nieuwe daling uit de abdij, wat rondgeleid in Floreffe. We kwamen uiteindelijk bij de Samber die we even volgden. Met een stevige trappenpassage werden we van de Samber waggestuurd en bereikten boven een mooi bospad richting Franière. Het bospad maakte eerst plaats voor een drukke weg, voor een parkdoorsteek in Franière ons afzette in de controle na 24,5km

Na de controle dwarsten we de spoorweg bij het station van Franière en trokken we naar de Sambervallei. We dwarsten de rivier en kregen kilometerslang prachtige (maar ook zeer modderige) natuurpaden voor de voeten. Die brachten ons terug naar Floreffe. We dwarsten opnieuw de Samber en na een korte doorsteek van Floreffe konden we aan de laatste beklimming van de abdij beginnen om in de startzaal uit te komen.

We hadden er een prachtige tocht opzitten. De weergoden waren ons de eerste 4 uur niet gunstig gezind en trakteerden ons 4 uur lang op wind en regen. Dit maakte de eerste lus richting Malonne, die al gekruid was met het nodige klim en daalwerk nog zwaarder. De tweede lus in de Sambervallei stapten we wel droog maar de regen had het parcours omgevormd tot het nodige ploeterwerk….Maar je hoort ons niet klagen!

IMG_4862

de startzaal

IMG_4864

De omgeving van de startlocatie= de abdij van Floreffe

IMG_4866

Klimmen uit Floreffe

IMG_4873

Door bois de la Forêt

IMG_4875

Dalen naar Malonne

IMG_4879

Malonne

IMG_4880

De controle in Malonne na 5km

IMG_4883

Op pad voor een lus van 5km

IMG_4894

IMG_4899

IMG_4900

Terug in de controle in Malonne na 10km

IMG_4902

IMG_4910

IMG_4918

IMG_4926

IMG_4937

Terug in de abdij van Floreffe na 20km

IMG_4940

Verlaten opnieuw de abdij nu voor een lus van 11km richting Franière

IMG_4943

Even langs de Samber

IMG_4945

Stevig klimmen van de Samber weg…

IMG_4950

Boven kregen we dit mooi bospad richting Franière

IMG_4957

Park van Franière

IMG_4959

Vierde controle in Franière na 24,5km

IMG_4960

We dwarsten de spoorweg bij het station van Franière

IMG_4961

We kwamen opnieuw in de Sambervallei

IMG_4966

IMG_4976

IMG_4982

IMG_4985

IMG_4987

Laatste klim naar de aankomst

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                            FOTO’S

 

 

Knipsel

 

4 gedachten over “Marche de la Saint-Nicolas Floreffe 8/12/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s