Jenevertocht Leeuwergem 18/12/2019

Op een verlofdag die ik nog dit jaar diende op te nemen, trokken we naar Leeuwergem. De wandelclub Egmont Zottegem organiseerde er een midweektocht, namelijk de Jenevertocht. We stapten het parcours van 21km.

We startten in het centrum van Leeuwergem en bij de kerk vonden we direct een eerste splitsing. Rustige wegen brachten ons richting Elene. Net voor het binnenkomen van het rustige dorp stuurde een modderig pad ons richting het kasteel van Leeuwergem. Op natuurpaden rondden we het kasteeldomein. Na een tweede splitsing brachten rustige wegen ons naar de N46 (Oudenaarde-Aalst). Langs deze drukke weg werden we getrakteerd op een gratis jenever (waarvoor dank). Na ons proevertje dwarsten we de N42 om in Oombergen te komen. In het ontmoetingscentrum vonden we de controle na 6,1km.

Van hieruit dienden we een lus van 7,1km te stappen. Langs de kerk van Oombergen stapten we naar de vallei van de Cotthembeek. Mooie natuurpaden, badend in de zon, leidden ons richting Sint-Lievens-Houtem. Op het verste punt van de lus daalden we over een zeer modderig pad om op een fietspad uit te komen. Van hieruit zetten we de terugweg in naar Oombergen. Die terugweg kon ons heel erg bekoren. We verkenden uitgebreid het Cotthembos voor rustige wegen ons terugbrachten naar de controle.

Een kerkwegel leidde ons uit Oombergen weg. We dwarsten opnieuw de N46 en via de Oude Trambaan kwamen we zo goed als in Leeuwergem terug. We werden echter opnieuw weggestuurd voor een onverharde lus richting Hillegem. Via een extra rondje langs de N42 kwamen we terug in Leeuwergem na een mooie wandeling in heerlijk winterweer (je kan bijna spreken van lenteweer).

IMG_5127

IMG_5133

IMG_5140

IMG_5145

IMG_5148

IMG_5160

Cotthembos

IMG_5167

Op weg naar Hillegem…

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link             FOTO’S

 

 

Knipsel

2 gedachten over “Jenevertocht Leeuwergem 18/12/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s