Putje Wintertocht Doomkerke (Ruiselede) 22/12/2019

De Molenstappers uit Ruiselede organiseerden vandaag hun Putje Wintertocht vanuit het gehucht Doomkerke. Wie aan Putje Winter denkt, denkt aan sneeuw, vorst en ijs…..Maar deze ingredienten stonden niet op het menu vandaag…De weerman kondigde regen en wind aan.

Rond 8u30 kwamen we in Doomkerke aan. Het was al behoorlijk druk rond de startzaal. Gelukkig vonden we snel een parkeerplaatsje en konden we na de obligate koffie op pad voor het parcours van 25km. Gelukkig zonder regen….

Na 700m (in een zaaltje recht tegenover de kerk van Doomkerke) werden we al getrakteerd op koffie+gebak naar aanleiding van een jubileum van de wandelclub (waarvoor dank).

Na het traktaat leidde een vettig (zeg maar zompige) wegel ons weg uit Doomkerke. Een verhard verbindingstuk nam het over en zette ons af in de Vorte Bossen. Wat volgde  was een mooie rondleiding in dit bosdomein. Met de 25km stappers deden we een extra lus in de Vorte Bossen (een heel mooi stukje trouwens) waar we onder meer een mooie vijver rondden. We verlieten de Vorte Bossen en een gevarieerd parcours bracht ons in Kruiskerke waar we de eerste controle vonden na 7,5km.

Het volgende stuk was er één van 5,6km. Het leidde ons uit Kruiskerke naar het Bruwaanbos. Na een doorsteek van dit bos namen verharde wegen ons mee naar Maria Aalter waar we de tweede controle vonden. We waren halfweg en het was nog steeds niet aan het regenen.

Bij het buitenkomen van de controle begon het te regenen….Het zou niet meer stoppen tot het einde van de tocht. We stapten vanuit Maria Aalter een lus van 6,1km door de dreven (meestal verhard) rond Schuurlo. De wind stak ook stevig de kop op. Het was beuken tegen de wind en de regen.

Na een tweede pauze in Maria Aalter leidde rustige wegen ons weg. Na een rondje over een speelterrein bij het voetbalveld begon het ploeterwerk. De natuurpaden waren beken geworden en we waren blij even een verharde weg te krijgen (ongelooflijk toch…blij om op beton te wandelen 🙂 ). Na een splisting trokken we naar de omgeving van de Radioclub. Hier doken we een volgende natuurzone in… de Gulke Putten. Na een mooie verkenning van dit natuurdomein zette het ondergelopen natuurpad Beierhaagpad ons af aan de achterzijde van de startzaal. We droogden even onze spullen en genoten na van deze mooie wandeling met 2 heerlijke pannekoeken.

 

IMG_5279

IMG_5284

IMG_5301

IMG_5312

IMG_5321

IMG_5325

Ploeteren in de regen

IMG_5333

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                        FOTO’S

 

 

 

Knipsel

 

2 gedachten over “Putje Wintertocht Doomkerke (Ruiselede) 22/12/2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s