Marche des Sympas Landelies 12/01/2020

De voorbije jaren waren we op deze zondag steeds op Marche de la Citadelle in Namen….Dit jaar wilden we eens iets anders….En we kozen voor de Marche des Sympas in Landelies…..En we hebben het ons zeker niet beklaagd!

Rond 8 uur bereikten we Landelies, een dorp langs de Samber. Het was wat zoeken in het halfdonker om de startzaal te vinden, in de buurt van het station. Na de adminstratieve verplichtingen trokken we ons op gang voor het parcours van 21km.

We trokken direct door de kleine dorpskern naar de Sambervallei. Het werd dag en het was genieten van het aangeboden lichtspektakel terwijl we het jaagpad langs de Samber volgden. De parcouwsbouwer verraste ons en stuurde ons van het jaagpad weg over een klimmend natuurpad achter een rij huizen. Het natuurpad had een meer dan stevige slotklim. Boven was het genieten van het panorama op de Sambervallei en de opkomende zon. We trokken door een klein bosje en daalden opnieuw stevig over natuurpaden om zo goed als opnieuw in Landelies uit te komen. We pikten de 6km stappers opnieuw op en trokken over een stapwegel verder. De stapwegel ging naadloos over in een stevige verharde klim. Boven op het plateau vonden we de eerste controle in garage bij mensen thuis na meer dan aardige 2,8km.

Na de controle bleven we even op het plateau hangen. Een dalend natuurpad (meer een beek dan een pad) stuurde ons van dit plateau af. Na een nieuwe klim kwamen we op het volgende plateau en zagen we Leernes in het dal liggen, waar de tweede controle zich bevond. De parcoursbouwer toverde opnieuw een meesterstukje uit zijn hoed. Een waar survivalpad stuurde ons naar Leernes. Ploeterend in de modder en zigzaggend tussen de takken bereikten we Leernes. We werden mooi rondgestuurd in het stille dorp om even te genieten van het dorpsplein voor we even konden rustten in de tweede controle na 6,5km.

In de controle zat één vlaming…Die zorgde voor het nodige animo door bij de organisatoren te klagen over het parcours en de vele modder….Ik hoorde hem zeggen dit is een zomerparcours….Ik hield de tanden op elkaar en was zeker niet ontevreden over het aangeboden parcours….voor ons was het genieten

Na de controle ging men verder op het elan van voor de controle. Een licht klimmende stapwegel stuurde ons weg uit Leernes. Boven op het plateau verraste de parcoursbouwer ons opnieuw. Een mooi pad tussen de achtertuintjes nam ons op sleeptouw. We dienden buizen te overwinnen, te slalommen tussen half omgevallen hekken over modderige paden. Genietend bereikten we het gehucht Wespes. Van hieruit stuurde een klimmend strook beton ons naar een bos. We daalden prachtig over mooie bospaden door dit bos naar de Samber. Langs de Samber kwamen we bij de abdij van Aulne. We rondden prachtig de ruïnes van deze abdij en vonden de derde controle in één van de gebouwen van de abdij van Aulne na een kleine 13km.

Wat volgde was een lus van 6,4km. Tussen enkele vijvers trokken we ons op gang. Onverharde paden tussen de akkers leidden ons naar een prachtige bospassage. We bereikten de vallei van het riviertje Le Ruisseau de l’Ermitage. Langs dit riviertje klommen we stevig. Om boven langs de andere zijde van het riviertje te dalen. Een prachtig stukje parcours lijkend op een mini mini Ninglinspo. Van bij dit rivierje stuurden prachtige, vettige bospaden ons terug naar de abdij van Aulne na een prachtige lus.

Na een laatste pauze stapten we via het jaagpad langs de Samber terug naar Landelies. Hier vonden we de startzaal terug bij het station. Dit na een ronduit prachtige natuurtocht….waar de parcoursbouwer echt het maximum had uitgehaald….Félicitations au club pour l’organisation et certainement pour le très très beau parcours!

IMG_5824

De organiserende club, Les Sympas de Landelies, heet ons welkom

IMG_5827

We startten met een doorsteek van Landelies…hier kwamen we langs de kerk

20200112_081252

We bereikten de Sambervallei

IMG_5835

Op pad langs de Samber…

IMG_5838

Klimmen van de Samber weg…

IMG_5840

de slotklim van dit pad is heel stevig

IMG_5844

IMG_5851

Terug dalen door het bos….

IMG_5853

om terug in Landelies te komen

IMG_5859

Na een stevige verharde klim vonden we op het plateau in achterliggend huis de eerste controle na 2,8km

IMG_5863

IMG_5867

IMG_5871

IMG_5875

IMG_5879

Een waar survival pad om Leernes te bereiken…

IMG_5885

Het einde van het pad….de kerk van Leernes op de achtergrond

IMG_5887

Hier zijn we bij de kerk van Leernes en de tweede controle na 6,5km

IMG_5889

Met dit licht klimmend pad verlieten we opnieuw Leernes

IMG_5891

Het bleef genieten….met veel natuurpaden

IMG_5895

Het gehucht Wespes

IMG_5900

Dalen door het bos naar de Samber

IMG_5901

IMG_5904

IMG_5905

De Samber met op de achtergrond de ruïnes van de abdij van Aulne

IMG_5907

IMG_5908

Zicht op de binnenzijde van de abdij vanuit de controle na een goeie 12km

IMG_5910

IMG_5913

IMG_5914

Op pad voor een lus van 6,4km

IMG_5918

IMG_5920

Prachtige bosdoorsteek volgde…

IMG_5923

Hoofdzakelijk langs dit riviertje Le Ruisseau de l’Ermitage

IMG_5924

IMG_5926

Stevig klimmen langs de ene zijde van het riviertje

IMG_5931

IMG_5933

IMG_5935

Over deze vettige bospaden terug naar de abdij van Aulne

IMG_5936

IMG_5938

Terug bij de abdij van Aulne

IMG_5939

Controle in de abdij van Aulne 18,2km

IMG_5940

IMG_5941

Terug over de Samber

IMG_5942

IMG_5944

Over het jaagpad langs de Samber terug naar Landelies

IMG_5946

Knipsel

4 gedachten over “Marche des Sympas Landelies 12/01/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s