Wintergrenswandeling Hamont-Achel 18/01/2020

Op weg naar onze vrienden van OLAT, waar we morgen stappen, stopten we vandaag net voor de grens om een tocht te wandelen in Hamont-Achel. Vanuit dit dorp in Belgisch Limburg organiseerden de wandelclub de Grevenbroekers hun wintergrenswandeling. Een terechte naam want de tocht voltrok zich bijna volledig op Nederlands grondgebied.

Iets na 9 uur gingen we van starten voor het parcours van 21km. We verkenden eerst de dorpskom van Hamont. Hierin werden we getrakteerd op een passage langs de kerk, langs het standbeeld van de Hamonter Textielteut en een doorsteek van het dorpspark. Eenmaal uit de dorpskom kwamen we bij de spoorweg, de Ijzeren Rijn. Die volgden we een tijdje. Even stuurde de parcoursbouwer ons van de spoorlijn weg voor een korte bosdoorsteek…maar snel pikten we het spoor opnieuw op. Uiteindelijk stuurde een bospassage ons van de spoorlijn weg en vonden we de eerste controle na 6,8km. Die vonden we in de ruime voetbalkantine van Rood Wit 67 Plus in Budel-Dorplein. We troffen er Jean, Björn en Frans…tijd om gezellig bij te praten.

Na de rust wachtte een lus van 7,2km ons op. Die werd bosrijk ingeleid. Bij de splitsing met de 18km stappers trokken wij naar het Ringselven. Wat volgde was een zeer mooie passage tussen rietkragen en waterpartijen in de buurt van de zinkfabriek van Budel. Uiteindelijk bracht een bosdoorsteek ons terug naar de kantine na een zeer mooie lus.

Het laatste stuk was er één van 7,3km. De parcoursbouwer bleven ons bestoken met natuurpaden. Die brachten ons naar de Looserplas. We rondden deze prachtige waterpartij over zandpaden tussen de dennenbomen en de uitgebloeide heide…een prachtig stukje natuur. Uiteindelijk werden we van de plas weggestuurd en een natuurrijk ommetje bracht ons aan de rand van Budel-Dorplein. Een verbindingstuk leidde ons terug naar Hamont Achel. En met de doorsteek van enkele wijken kwamen we terug in de startzaal na een prachtige wandeling.

IMG_5953

de kerk van Hamont

IMG_5954

de Hamonter Textielteut

IMG_5957

Langs de spoorweg de Ijzeren Rijn

IMG_5970

IMG_5972

Eerste controle na 6,8km….gezellig bijpraten met Frans, Jean en Björn

IMG_5976

Op pad voor een lus van 7,2km

IMG_5979

Ringselven…..met de zinkfabriek op de achtergrond

IMG_5987

IMG_5988

IMG_5994

IMG_5971

Terug bij de controle na een zeer mooie lus

IMG_6001

IMG_6002

IMG_6004

IMG_6011

de Looserplas

IMG_6012

IMG_6018

IMG_6025

83521348_2537232296385803_6635841291135483904_o

Terug in de startzaal na een prachtige wandeling

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                  FOTO’S

 

 

Knipsel

 

 

9 gedachten over “Wintergrenswandeling Hamont-Achel 18/01/2020

 1. Jammer Cris ik ga mijn abonnement op lauwswandeling annuleren misschien zeer interessant voor ervaren marcheurs, voor het ogenblik ben ik niet in goede gezondheid, maandag binnen in AZ kortrijk voor een coronagrafie ik wacht de uitslag af tussen (….) ik zit in hetzelfde probleem van Jean Daumerie van de club ‘sucriers Brugelette “ u wel bekend ??Bon Cris ik volg natuurlijk de mooie reportage en foto’s en hopende dat wij elkaar toch nog eens ontmoeten op een marche groeten paul le bôn (op FB)

  Like

   1. goede morgen Krist en Gina ,
    na onderzoek in AZ direct een stent aangebracht gelukkig op tijd geweest nu enkele tijd volledige rust en wachten op warm weer grt Paul

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s