Vredeseilandentocht Oostkamp 25/01/2020

Vredeseilanden Oostkamp organiseert al jaren mooie wandeltochten vanuit Oostkamp die door de bosrijke zuidrand van Brugge trekken. We waren er de laatste jaren niet meer bij. Dus trokken we deze morgen richting Oostkamp.

We werden bij onze aankomst feilloos door de organisatie naar een parkingplaats geleid. Na de traditionele koffie gingen we op pad voor een wandeling van 32km.

De wandeldreef “Hoge dreef” nam ons direct op sleeptouw en leidde ons naar het park de Valkaart. We dwarsten dit stadspark en vonden kort na onze doorsteek de eerste splitsing. Wij, de 32km stappers, trokken alleen op pad….Maar voor even…We werden herenigd met de 12km en 15km stappers. We trokken door de site van een rusthuis. De kleinere afstanden verlieten ons opnieuw. Wij bleven wat hangen in een woonwijk. Uiteindelijk verloste een mooie bomendreef ons. De dreef trok tot tegen de snelweg en maakte een rechthoek om opnieuw in Oostkamp uit te komen. We trokken opnieuw het centrum in en vonden in de restanten van een oude molen de eerste rustpost na 6,8km. We werden er getrakteerd door de organisatie op koffie+wafel…waarvoor dank.

Van bij de molen trokken we nog dieper het centrum van Oostkamp in. Langs de kerk en het stadhuis kwamen we op de weg naar Loppem. We stapten opnieuw een woonwijk in. Na een tijd huisje kijken kwamen we op de drukke weg Kortrijk-Brugge. Die volgde we een hele tijd. Uiteindelijk vonden we bij café Vogelzang opnieuw de natuurpaden terug. Die brachten ons langs een kasteel Nieuwenburg naar de omgeving van ’t Roodhof. Na een verhard intermezzo namen mooie bosdreven het opnieuw over. We dwarsten opnieuw de grote weg Kortrijk-Brugge. Natuurpaden namen ons op sleeptouw. Een vettige doorsteek van het bosrijke Rooiveld bracht ons opnieuw op de grote weg en snel in de controle in zaal Wara in Waardamme na een goeie 15km.

Direct na de controle nam een mooi natuurpad langs de Rivierbeek ons op sleeptouw. Dit mooie stukje natuur mondde uit in het volgende natuurgebied Kampveld. Wat volgde was een zeer mooie kilometerslange rondleiding in deze natuurzone. Uiteindelijk vonden we de controle in zaal Nieuwvliet op de wijk Nieuwenhove na een goeie 23km.

Van hieruit dienden we een lus te wandelen van 6,6km. Na een korte doorsteek van een woonwijk trokken we richting de autosnelweg. We rondden kasteel Erkegem (business centrum de Herten) en kwamen in het Nieuwenhovebos. We werden heel mooi rondgeleid in dit mooie bos om opnieuw in zaal Nieuwvliet uit te komen. Er wachtten ons nog 2,5km en we rustten niet en trokken door.

Een kleine bosdoorsteek bracht ons terug tot bij de grote weg Kortrijk-Brugge. We trokken opnieuw onder de snelweg door. Enkele rustige wandelwegen stuurden ons terug naar de startzaal na een mooie wandeling…met voor ons een moeilijke start.

IMG_6128

Het parcours

IMG_6132

Park de Valkaart

IMG_6136

IMG_6137

IMG_6139

Eerste rustpost na 6,8km

IMG_6141

IMG_6145

Kasteel Nieuwenburg

IMG_6151

IMG_6156

Rooiveld

IMG_6158

Tweede rustpost….zaal Wara in Waardamme na een goeie 15km

IMG_6160

Langs de Rivierbeek

IMG_6161

Kampveld

IMG_6165

IMG_6187

Derde controle…zaal nieuwvliet na een goeie 23km

IMG_6171

Lus van 6,6km

IMG_6174

Kasteel Erkegem

IMG_6176

Nieuwenhovebos

IMG_6181

IMG_6188

Terug bij de controle na een mooie lus…nog 2,5km

IMG_6189

 

Voor meer Foto’s klik op deze link           FOTO’S

 

 

Knipsel

 

Een gedachte over “Vredeseilandentocht Oostkamp 25/01/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s