Kruwerstocht Oostduinkerke 2/2/2020

Gisteren na de tocht in Hamois bleven we niet uitslapen. We bolden na de wandeling zoals gepland terug naar huis. Thuis konden we al onze spullen drogen en wassen na de moddertocht van gisteren. Pas deze morgen beslisten we waar we vandaag zouden stappen. Na het raadplegen van de buienradar en het algemeen gevoel van ons beiden na de tocht van gisteren….beslisten we om net zoals vorige week naar de Belgische kust te trekken. Meer bepaald naar Oostduinkerke, hier organiseerde WTC Nieuwpoort hun Kruwerstocht.

Rond 8u30 kwamen we aan in de prachtige startzaal op de Witte Burg. Frans en Marie-Paule waren er al…maar ook Fredo en Francis uit het verre Land van Herve. Na de koffie gingen we van start voor het parcours van 26km.

Dit startte voor ons met een lus van 8,4km uit de startzaal. We werden mooi uit Oostduinkerke geleid, onder meer langs de Estaminet de Peerdevisscher. Uiteindelijk nam een fietspad langs een golfterrein ons op sleeptouw. Dit bracht ons uiteindelijk naar Wulpen. Met een verharde polderdoorsteek kwamen we terug naar Oostduinkerke. We bleven nog wat hangen in enkele woonwijken voor we terugkwamen in de startzaal. Daar troffen we Paul en Marie Madeleine…een blij weerzien na heel lange tijd…

Na wat bijgepraat te hebben, gingen we van start voor deel 2 van onze tocht. Verharde wegen leidden ons tussen de huizen weg. Een korte zandstrook bracht ons naar Oostduinkerke-bad. We trokken naar de zeedijk. Een verhard pad tussen de duinen leidde ons richting Koksijde. Waar het pad het binnenland in trok, stuurde de parcoursbouwer ons het strand op. Beukend tegen de wind volgde we de waterlijn tot bij het binnenkomen van Koksijde. We rondden Koksijde om bij de Hoge Blekker uit te komen. We beklommen de hoogste duin van België verhard. Boven genoten we van een prachtig uitzicht op het natuurgebied de Doornpanne. We daalden over mooie zandpaden om bij het voetbalveld van Koksijde uit te komen. Van hieruit zetten we koers naar een mooie zaal naast de kerk van Koksijde dorp. Deze zaal deed dienst als controle en dit na 17km.

Vanuit deze controle stapten we een prachtige lus van 4,5km door het natuurgebied van de Noordduinen. We stapten onder meer over het cyclocross terrein van Koksijde en langs de kazerne.

Na onze laatste pauze restten er ons nog 5,1km. Van bij de kerk van Koksijde dorp leidde de parcousmeester ons snel naar het natuurgebied de Doornpanne. Wat volgde was een mooie rondleiding door deze in de zon (echt waar) badende natuurstrook. Tussen enkele huizen door bereikten we uiteindelijk (samen met Robert en enkele Bavostappers) de overvolle startzaal na een mooie wandeling, waarvan we zo waar enkel de eerste lus in de motregen stapten.

IMG_6381

de organiserende club

IMG_6382

Op pad voor een lus van 8,4km richting Wulpen

IMG_6385

IMG_6390

IMG_6391

Standbeeld langs de vaart in Wulpen

IMG_6396

Terug bij de startzaal op de Witte Burg na een lus in de motregen…. En op pad voor een stuk van 8,3km naar Koksijde

IMG_6402

Monumenten voor de Peerdevissers op de zeedijk in Oostduinkerke-Bad

IMG_6405

IMG_6407

Hier trokken we het strand op

IMG_6412

Beuken tegen de wind

IMG_6418

Hier verlieten we het strand

IMG_6419

Zicht vanop de Hoge Blekker op het natuurgebied de Doornpanne

IMG_6421

IMG_6425

IMG_6428

De controle na 17km in Koksijde dorp

IMG_6429

Op pad voor een lus van 4,5km in de Noordduinen

IMG_6435

IMG_6436

IMG_6440

Na een nieuw bezoek aan de controle in Koksijde trokken we het Natuurgebied de Doornpanne in

IMG_6444

IMG_6446

IMG_6447

IMG_6449

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                       FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s