Wintertocht Heverlee (Leuven) 09/02/2020

Na onze marathon gisteren in Clermont-sur-Berwinne bleven we in de regio slapen. We hadden het idee vandaag op de terugweg te stoppen in Heverlee voor de wintertocht van WSP Leuven. De weermannen spraken echter voor vandaag over een storm, Ciara genaamd, die in de namiddag over ons land ging trekken. Naar aanleiding daarvan waren veel parken en bossen in ons land afgesloten. Aangezien ik wist dat de tocht in Heverlee hoofdzakelijk bestond uit bossen en parken twijfelden we wat gisteravond. Na het raadplegen van de website van WSP leuven….waar niks van aflasting of dergelijke opstond….beslisten we deze morgen het er op te wagen en trokken we naar Heverlee.

Rond 9 uur bereikten we het impossante Heilig Hartinstituut, dat dienst deed als startzaal. Bij de inschrijving bleek alles normaal te verlopen dus konden we op pad. We kozen voor het parcours van 15km….Met de storm van deze namiddag in ons achterhoofd en het feit dat we een stevige marathon afwerkten gisteren.

We werden mooi uit het Heilig Hartinstituut geleid via een dreef, die uitmondde bij een stevig kruisbeeld. We rondden het kruisbeeld en trokken naar de rand van het Heverleebos. Daar vonden we een eerste splisting. Wij werden niet het bos ingeleid maar over een fietspad naar de kazerne van Heverlee. Bij de kazerne leidde een graspad ons naar het Heverleebos. Een mooie doorsteek mondde opnieuw uit bij het Engels kerkhof en de splitsing van daarnet. We pikten de andere afstanden op en trokken langs de snelweg en brasserie 500 dieper het Heverleebos in. We verlieten uiteindelijk even het bos voor de eerste controle na 5,6km in de school Woudlucht.

Van hieruit dienden we een lus te wandelen. Die voltrok zich volledig in het Heverleebos. We stapten over mooie bospaden onder de E40 door en werden na een tijdje door een kleine tunnel (de konijnenpijp) opnieuw onder de E40 teruggestuurd naar de controle.

Na onze tweede rust stuurde de parcousbouwer ons naar het domein Lerkeveld. We wandelden door het park van dit Vlaams Jezuitenhuis. Vanuit dit park dwarsten we de spoorweg en kwamen bij het zeer mooie kasteel Arenberg. Wat volgde was een prachtige rondleiding in dit mooie kasteelpark. Langs de Dijle verlieten we dit park en kwamen in de buurt van het voetbalstadion Den Dreef van OHL. Via een trap kwamen we bij de Sint-Lambertuskerk. Langs de wekelijkse markt stapten we naar de omgeving van het station. Van hieruit stonden we snel terug in de startzaal na een zeer mooie wandeling. Een ideale zondagswandeling na onze stevige marathon van gisteren…..en we waren voor de storm binnen….zelfs de ganse wandeling zonder regen

IMG_6564

de startlocatie….Het Heilig Hartinstituut

IMG_6565

Via deze mooie dreef verlieten we het domein van de startzaal

IMG_6566

IMG_6568

Bij de kazerne stuurde dit graspad ons naar het Heverleebos

IMG_6571

IMG_6573

Het Engels kerkhof

IMG_6576

IMG_6579

De controle in school Woudlucht na 5,6km

IMG_6581

Op pad voor een lus van 4,3km door het Heverleebos

IMG_6583

IMG_6587

IMG_6592

Door de Konijnenpijp onder de E40

IMG_6595

Terug in de controle na een mooie lus

IMG_6596

Het Vlaams Jezuitenhuis Lerkeveld

IMG_6597

Door het parkdomein Lerkeveld

IMG_6602

Kasteel Arenberg

IMG_6603

Rondleiding in het mooie kasteelpark

IMG_6610

Over natuurpaden langs de Dijle verlieten we het kasteelpark

IMG_6613

de laatste meters van een zeer mooie wandeling

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link           FOTO’S

 

 

Knipsel

2 gedachten over “Wintertocht Heverlee (Leuven) 09/02/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s