Pee Klaktocht Wieze 16/02/2020

Vandaag stapten we “gejaagd door de wind op zondag deel 2”. Vorige week in deel 1 teisterde de storm Ciara onze wandeling in Heverlee. Vandaag was storm Dennis op bezoek op onze wandeling vanuit Wieze.

We stapten deze tocht reeds in 2016. Deze tocht, georganiseerd door de Denderklokjes uit Lebbeke, viel toen enorm mee. Vandaar dat we vandaag opnieuw naar Wieze trokken voor de Pee Klaktocht. Pee Klak was een volksfiguur die leefde van 1860 tot 1929 en die uit het dorp Moorsel (in de buurt van Wieze) kwam.

Iets na acht uur bereikten we Wieze. Het waaide stevig en het regende. We waren gekomen om het parcours van 25km te stappen. Dit bestond uit twee lussen. De eerste één van 7km uit de startzaal, de tweede één van 18km. De weersomstandigheden deden ons even twijfelen. Om deze reden stapten we eerst de lus van de 18km. Indien de weergoden ons ongunstig gezind waren, konden we eventueel stoppen na 18km.

Onder de paraplu en met de regenjas trokken we ons op gang. Snel waren we uit Wieze en kon het festival van de mooie natuurpaden beginnen. Gelukkig stopte het snel met regenen en kon de paraplu in de tas. Het parcours stuurde ons door de licht golvende Faluintjestreek . De parcoursbouwer zorgde voor een prachtige aaneenschakling van de vele natuurpaden. De weergoden zorgden ervoor dat het beuken was tegen de wind. Maar ze hadden er ook voor gezorgd dat heel veel paden tot een modderboel waren herschapen. Uiteindelijk bereikten we Moorsel na 6,7km en vonden we de prachtige controle (ik denk in een ontmoetingscentrum) naast de kerk.

Na een korte pauze gingen we opnieuw op pad. We passeerden de kerk van Moorsel en rondden het Waterkasteel. Langs het geboortehuis van Pee Klak trokken we opnieuw de natuur in. Na een tijdje pikten we de 12km stappers opnieuw op. Wanneer ze ons opnieuw verlieten vonden we de tweede controle op de Tinnenhoek.

Na de controle trokken we ons langs de Sint-Stefanuskapel opnieuw op gang. Het zou een heerlijke parcours worden dat ons prachtig de omgeving van het Schuurken en Langeroot liet ontdekken. Een heerlijk pad door de velden en de weiden met de nodige opstapjes leidde ons terug naar de startzaal. Het waaide nog stevig, maar de regen was weggebleven. Gina voelde haar nog goed dus beslisten we ook nog de lus van 7km te stappen om de 25km vol te maken.

Die lus leidde ons door het centrum van Wieze weg. Langs de Dikken Eik kwamen we bij de Sint-Salvatorkerk. Van hieruit leidde de onverharde dorpswegel ons het dorp uit. Uiteindelijk kwamen we bij de Dender. Dit maar voor even… we werden opnieuw weggestuurd van deze rivier langs een oude Denderarm. Ook maar voor even … want na een verharde passage kwamen we opnieuw bij de Dender. Een mooi natuurpad nam ons op sleeptouw langs de Dender. Met een doorsteek van de Denderbeemden kwamen we terug naar Wieze. We rondden nog onverhard het kasteel van Wieze voor we meer dan voldaan opnieuw de startzaal bereikten na een heel mooie wandeling. De modder en de stevige wind (we vonden Dennis sterker dan Ciara) zorgden voor extra pigment.

IMG_6736

de eerste natuurpaden

IMG_6744

IMG_6750

De kerk van Moorsel in zicht

IMG_6752

de eerste controle in Moorsel na 6,7km

IMG_6755

IMG_6759

IMG_6764

IMG_6765

Tweede controle op de Tinnenhoek na 10,7km

IMG_6766

Sint-Stefanuskapel

IMG_6768

IMG_6774

IMG_6775

IMG_6776

IMG_6785

Terug in Wieze na 18km en op pad voor een lus van 7km uit de startzaal door het centrum van Wieze

IMG_6787

deze dorpswegel leidde ons weg uit Wieze

IMG_6794

Dalen naar de Dender

IMG_6798

Niet langs de Dender maar langs deze oude Dender arm

IMG_6803

Uiteindelijk toch langs de Dender

IMG_6807

Weg van de Dender en door de Denderbeemden terug naar Wieze

IMG_6813

We rondden het domein van het kasteel van Wieze

IMG_6815

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link                       FOTO’S

 

 

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s