Aktiv-Wandeltocht Kaster 23/02/2020

Vorige week zondag startte ik mijn verslag van de tocht in Wieze als volgt ….Vandaag stapten we “gejaagd door de wind op zondag deel 2”…..Wie dacht toen dat we vandaag “gejaagd door de wind op zondag deel 3” zouden stappen….

Maar inderdaad ook vandaag teisterde de zoveelste storm onze wandeling….ditmaal vanuit Kaster op bezoek bij de Textieltrekkers.

Rond 8 uur gingen we van start uit het OC Groeninge in Kaster voor onze wandeling. We hadden de intentie om het parcours van 33km te stappen dat naar de Vlaamse Ardennen zou trekken.

Een gevarieerd parcours leidde ons uit Kaster naar Kerkhove. We dwarsten de Schelde en volgden een tijdje deze rivier op het jaagpad richting Oudenaarde. Bij Hotel-Restaurant Abattoir stapten we van het jaagpad af en trokken naar het centrum van Berchem. Hier vonden we de eerste controle na 5,4km.

Na onze koffiepauze verlieten we Berchem en werden we mooi door het natuurgebied Paddenbroek gestuurd over plankenpaden. We verlieten het natuurdomein en een zeer vettige veldwegel leidde ons naar de grote weg (de Ronsebaan N36). We volgden die even. Een mooi pad stuurde ons van de weg af en liet ons een eerste maal samen met Freddy (zonder Sabine) de Kwaremont beklimmen. In een mooie B&B vonden we de tweede controle na 9km.

Voor de 33km stappers stonden vanuit de controle in Kwaremont twee lussen geprogrammeerd. We startten met de eerste lus van 7,3km. Na een ommetje op de flanken van de Kwaremont daalden we mooi over natuurpaden om aan de voet van de Patersberg uit te komen. We beklommen de Patersberg. Boven stuurde een modderig pad ons tot bij een kapel. De zijwind blies Gina bijna omver…maar heelhuids daalden we over natuurpaden van het plateau af. Beneden leidde een prachtig pad ons tussen de bomen en over een mooi brugje een weide klim in. We klommen stevig en langs een boerderij kwamen we in de omgeving van het vroegere jeugdhuis Krdju. Twee stevige vettige afdalingen en beklimmingen (op de Beiaardwandeling) verder kwamen we bij het Slibbergat. Langs deze zijde klommen we terug naar het centrum van Kwaremont en de controle dit na een ronduit sublieme lus.

Toen we in de controle terugkwamen, bleek dat de volgende lus van 6,2km door het Kluisbos geannuleerd was naar aanleiding van het stormweer….Misschien wel een verstandige beslissing want wandelaars kwamen terug van deze lus met foto’s van omgewaaide bomen die de weg volledig blokkeerden. Zo kon de organisatie de veiligheid van de wandelaars niet meer garanderen….

Dus geen tweede lus….We daalden via de kasseibeklimmng van de Oude Kwaremont. Beneden trokken we door de velden terug naar Berchem. Een stukje oude spoorwegbedding en een mooie stapwegel leidden ons terug naar de controle in Berchem na 20km. Frans en Marie-Paule verwelkomden er ons opnieuw.

Vanuit Berchem stapten we terug naar de Schelde, die we opnieuw dwarsten. Aan de overzijde trokken we op het jaagpad richting Oudenaarde verder. We verlieten het jaagpad voor een passage langs een Oude Schelde arm. De kasseien van de Varent brachten ons terug richting Kaster. Bij de kerk van Kaster bleek de parcoursbouwer voor de 33km stappers nog een extra lusje in de aanbieding te hebben. Een stapwegel over de Kasterberg stuurde ons opnieuw weg. Rustige wegen leidden ons uiteindelijk toch naar de startzaal. De geplande 33km waren er door de annulatie van de lus 27km geworden….maar je hoort ons zeker niet klagen…Het was een mooie tocht met een zeer mooie lus in Kwaremont richting de Patersberg…..De tocht was uiteindelijk zwaarder dan gedacht door de stevige wind en de vele modder.

IMG_6918

Startten vanuit Kaster in gure weersomstandigheden…Veel wind en motregen

IMG_6920

IMG_6924

Over de Schelde

IMG_6926

Langs de Schelde op het jaagpad richting Oudenaarde

IMG_6930

Centrum Berchem waar we de eerste controle vonden na 5,4km

IMG_6934

Natuurdomein Paddenbroek

IMG_6936

IMG_6939

IMG_6943

Klimmen naar Kwaremont

IMG_6945

Tweede controle na 9km in Kwaremont….Gina samen met Freddy

IMG_6951

Op pad voor een lus van 7,3km

IMG_6957

Op weg naar de Patersberg

IMG_6961

IMG_6966

Beklimming van de Patersberg

IMG_6970

IMG_6974

IMG_6975

IMG_6988

IMG_6990

IMG_6993

IMG_7000

Terug in Kwaremont dorp en in de controle na 16,3km

IMG_7004

Volgende lus (richting Kluisbos 6,2km) geannuleerd door het stormweer

IMG_6949

IMG_7008

IMG_7010

IMG_7015

Terug in de controle in Berchem na 20km

IMG_7017

Opnieuw over de Schelde

IMG_7021

Oude Schelde arm in Kerkhove

IMG_7027

IMG_7028

de kasseien van de Varent

IMG_7032

Nog een extra lusje voor de 33km stappers over Kasterberg

 

 

Voor meer Foto’s klik op deze link             FOTO’S

 

 

µKnipsel

2 gedachten over “Aktiv-Wandeltocht Kaster 23/02/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s